Kindervakantie3daagse Veldhuizen-de Balije een uitvinding!

Ook al is de Kindervakantie3daagse de jongste in de buurt, de 11e editie was weer, als van ouds, een fantastisch festijn! Met zo’n 150 kinderen en met ca 60 begeleiders (oud deelnemers, ouders en buurtbewoners) is er weer 3 dagen getimmerd, geverfd, gespeeld en heel veel lol gemaakt.

Zoals elk jaar staat de kindervakantie3daagse in het teken van het bouwen van een mooie hut waarin ook door de kinderen (9 jaar en ouder) op de laatste avond mag worden geslapen. Maar dat is niet alles! De 3daagse heeft ook altijd een thema. Dit jaar: ‘De uitvinding van de eeuw’


Advertentie:

Professoren Dick en Joost vertelde elke dag over hun uitvinding en hielpen de kinderen om zelf te ontdekken en uit te vinden met als eindopdracht een zelfgemaakte raket.


Elke dag start en eindigt met een dans, een stuk van het verhaal en tussendoor wordt gespeeld en gebouwd. Op woensdagmiddag was het ‘open huis’ in het IQ-lab; samen met een docent van het Niftarlake College spekjes opblazen en filmrolletjes ‘schieten’ 🙂 Donderdag werd er door Mad Science een leuke leerzame show gegeven, wat je allemaal wel niet kunt doen met lucht. Met als hoogtepunt, Lenneke, 1 v/ d organisatoren, met hele vuurvaste handen.

Het grasveld naast bouwspeeltuin de Balije wordt intensief gebruikt, maar de kinderen gaan onder begeleiding ook regelmatig de buurt in. Zo wordt er flink onderhandelt met buurtbewoners met het ‘appel-en-ei’-spel. Leuk om te zien hoeveel buurtbewoners meedoen doen door spullen weg te geven in ruil voor een eitje. Er komen mooie dingen binnen; zoals bingospel, kaarsen op batterijen, koelbox, fietsje, rollerskates en nog veel meer. De kinderen vonden het gaaf dat de buurtbewoners zo meededen. De nachtbrakers die slapen op donderdagavond, zijn op pad geweest voor een wetenschaps-puzzeltocht en na een lekker broodje gebakken bij het kampvuur nog even lekker gillen tijdens de spooktocht.

Naast alle begeleiders van de groepen is de keukenploeg ook een heel belangrijk onderdeel van deze 3daagse. De keukenploeg zorgde dat iedereen goed te drinken en eten kreeg mede dankzij de geweldige sponsoring van supermarkt Plus Giel Smit. Op donderdagmiddag wordt de ploeg van de keuken aangevuld met de Pannenkoekenploeg! 71 kinderen en 30 man leiding…… deze ploeg ook de grote taak om zo’n 500 pannenkoeken te bakken. Dit voor iedereen die, die avond bleven voor het avond speel en/of bleven slapen.
En dan is het alweer bijna voorbij. De 3daagse werd vrijdag afgesloten met een rocketchallenge, elke groep mocht een eigen raket maken en lanceren! er waren vele mooie en ook die heel hoog kwamen.

Voor de kinderen was het rond half 3 echt weer over. En de meeste kijken al weer uit naar volgend jaar.

Voor de begeleiders en gelukkig frisse ouders stond de uitdaging er nog om alles netjes op te ruimen. Om te zorgen dat twee grote containers met pallets netjes afgevoerd konden worden zodat het speelterrein naast bouwspeeltuin de Balije er weer netjes bijligt. En als afsluiting en als dank konden alle vrijwilligers nog genieten van een heerlijke BBQ die avond. Benieuwd naar de foto’s kijk dan op facebook: kv3ddebalije.

Evelyna de Beer

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *