Sportief parcours langs Het Lint al ver gevorderd

Een groep van actieve Leidsche Rijn-bewoners is sinds enige tijd bezig met het realiseren van ‘de Buitenspelen’. Een initiatief voor een trim/hindernis-parcours in combinatie met een Calisthenicspark langs het Lint.

Om het sportieve gebruik van het Lint een breder en uitdagender karakter te geven zetten zij zich in om aan de rand van het Lint een parcours aan te leggen van circa 10 hindernistoestellen waar gebruikers zich met enige inspanning over, onder of doorheen moeten begeven. Denk hierbij aan schuttingen, klimtoestellen en zogenaamde monkeybars. Deze toestellen liggen op enige afstand van elkaar. De conditie wordt dus ook gelijk getraind.


Advertentie:

Sportief parcours langs het Lint in het maximapark
Klik voor vergroting

Daarnaast komt op een centraal gedeelte het Calistenicspark: outdoor fitness waarbij gebruik wordt gemaakt van het eigen lichaamsgewicht. Hierdoor is calisthenics voor iedereen geschikt. Zowel voor mensen die zich met moeite éénmaal kunnen optrekken aan een rekstok, als voor gevorderden die hun lichaam tot ‘human flag’ maken. Deze laatste zou u eens kunnen Googlen. Dit parkje zal een variëteit aan toestellen omvatten zoals rekstokken, push-up bars en workout banken. Geen apparaten met bewegende delen, maar een solide geheel. Door het sociale karakter van een calisthenicspark zullen de gebruikers elkaar ontmoeten, stimuleren, helpen en uitdagen.

De Buitenspelen gaat echter verder dan het plaatsen van de toestellen alleen. Het dient een verbindende factor te worden tussen buurtbewoners buitenshuis en (sport)evenementen in de wijk. De Buitenspelen wil daarom bewoners de mogelijkheid bieden om sportbuddies te vinden en professionals uit de wijk een platform bieden om hun kennis te delen. Daarnaast kunnen sportverenigingen uiteraard gebruik maken van de mogelijkheden om hun trainingen uit te breiden in de buitenlucht. De ontwikkeling van een online platform en app liggen in dat kader nog in het vooruitzicht. Sporten in de buitenlucht 2.0.

In goed overleg met de gemeente en verschillende partijen is er een volledig projectplan samengesteld. Op dit moment worden de mogelijkheden voor financiering besproken.

Om op de hoogte te blijven kunt u de Buitenspelen volgen op Twitter en Facebook.

Lees ook het eerdere artikel: Trimparcours en outdoor fitness in het Maximapark

10 reacties op “Sportief parcours langs Het Lint al ver gevorderd”

  1. Als het uitgebreid zou worden met een mountainbike parcours zou het helemaal mooi zijn, aan de westzijde van Utrecht zijn maar weinig gelegenheden om te mountainbiken

  2. Heeeeel erg leuk! Ik ben ook heel erg voor! Facebook geliked en vrienden uitgenodigd te liken! Hoop dat het er snel gaat komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.