Bioscoop van de toekomst open vanaf 19 september in Leidsche Rijn

Vanaf zaterdag 19 september is het dan eindelijk echt zo ver! De deuren van de Cinemec bioscoop ‘De Sterrenkijker’ in Leidsche Rijn gaan dan open voor publiek. Vanaf dan kunnen we niet alleen hier lekker in de buurt naar de bioscoop. Nee, vanaf dan hebben we de allerniewste, uniekste en multifunctionele mega bioscoop van Nederland en dat naast onze deur!

Bioscoop van de toekomst
De grootste zaal (zaal 1) biedt behalve de nieuwste geluidstechniek Dolby Atmos ook laserprojectie en is uitgerust met alle moderne gemakken en technieken en heeft maar liefst 660 stoelen! Het markante rode gebouw bestaat uit zeven zalen en bijna 1900 bioscoopstoelen. Met de bouw is een investering van 21 miljoen euro gemoeid.


Advertentie:

Openluchtbioscoop uniek in Nederland
Wat de bioscoop bijzonder maakt is de ‘Rooftop Cinema’, een ‘bioscoopzaal’ op het dak van het gebouw waar in de zomermaanden openluchtvoorstellingen worden georganiseerd. De Sterrenkijker is de enige bioscoop in Nederland die deze vorm van film kijken op een uniek dakterras mogelijk maakt.

Cinemec Utrecht - De Sterrenkijker in Leidsche Rijn
Klik voor vergroting

Bioscoop en theater
Er vinden niet alleen reguliere filmvoorstellingen plaats, maar ze halen de wereld letterlijk in huis met live opera’s, toneelstukken en balletuitvoeringen uit alle delen van de wereld live via de satelliet.
De komende maanden vinden er onder meer vertoningen plaats van voorstellingen van de Metropolitan Opera in New York, het National Theatre in Londen en het Bolshoi Ballet in Moskou.

Nederlands Film Festival en Wereldpremières
Op 21 september vindt in het theater de wereldpremière plaats van de film Holland: Natuur in de Delta, de ‘opvolger’ van hitdocumentaire De nieuwe wildernis. Een paar dagen later vindt de speciale publiekspremiere van deze film als onderdeel van het Nederlands Film Festival ook plaats in CineMec Utrecht. Van 24 t/m 27 september zijn er diverse andere filmvertoningen geprogrammeerd door het NFF, inclusief een speciaal Kids-event.

Multifunctioneel
Naast bioscoopzalen zal het ook een plek worden waar zakelijke evenementen, congressen en beurzen gehouden zullen gaan worden. “Het nieuwe gebouw moet een zelfde multifunctionele energieke uitstraling krijgen als CineMec Ede”, zo stelt directeur Gerben Kuipers. “Daar bewijzen we al vijftien jaar met succes hoe cultuur en de zakelijke markt elkaar perfect kunnen aanvullen.
Mocht je met de auto willen komen, geen probleem er zijn maar liefst 560 parkeerplaatsen.

Lees ook:
Wist je dat: De gevel van Cinemec bioscoop Leidsche Rijn
Cinemec vertoont Het Zwanenmeer live vanuit Moskou in Vredenburg Leidsche Rijn
Blog: Een stukje Moskou in Leidsche Rijn
Hoogste punt bioscoop “De Sterrenkijker” Leidsche Rijn is bereikt
Feestelijke start bouw bioscoop CineMec Leidsche Rijn Centrum
Utrecht krijgt CineMec-bioscoop
Lees alle berichten over de Cinemec bioscoop in Leidsche Rijn

25 reacties op “Bioscoop van de toekomst open vanaf 19 september in Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.