Geweld tegen vrouwen in Leidsche Rijn en Vleuten

Afgelopen dagen is er geweld gebruikt tegen twee vrouwen in Parkwijk (Leidsche Rijn) en in Vleuten. Volgens de politie is er waarschijnlijk geen verband tussen de twee zaken, al lopen de onderzoeken nog wel. De politie zoekt nog getuigen.

Leidsche Rijn
Op donderdag 3 september reed rond 21:45 een 22-jarig vrouw op een fiets door Park Hoge Weide. Een groepje jongens zaten bij de voetbalkooi en maakte seksueel getinte opmerkingen naar de jonge vrouw. De vrouw gaf geen reactie en fietste door waarop een jonge op een scooter haar achterna ging. Doordat hij de fiets van achteren vast hield kwam zij te vallen. Een tweede dader kwam op de fiets achter haar aan en gaf de gevallen vrouw een harde trap tegen haar scheenbeen.

Signalement: lichtgetinte jongens met glimmende jassen tussen de 16 en 20 jaar. De eerste dader reed op een witte retro scooter met windscherm.

Vleuten
Op het fietspad tussen de Hindersteinlaan en De Tol reed rond 21:35 een vrouw op een scooter. Vanuit het niets werd zij, ter hoogte van de Pottegieter, van haar scooter afgetrapt en kon gelukkig tijdens de val een boom ontwijken. De scooter raakte flink beschadigd.
De vrouw is geschrokken naar huis gegaan om vervolgens met haar vader terug te gaan naar de plek waar zij ter val kwam. Zij kwamen daar de man tegen die haar van de scooter af sloeg. De man bleek zwaar onder invloed (van vermoedelijk alcohol) en niet voor rede vatbaar te zijn en zou wild om zich heen hebben geslagen. Nadat de politie ter plaatse kwam is de man gearresteerd. Het zou gaan om een 48-jarige man uit Harmelen.

Politie zoekt getuigen
Mocht je over bovenstaande zaken meer informatie hebben, deel dat dan met politie op nummer 0900 -8844

3 gedachten over “Geweld tegen vrouwen in Leidsche Rijn en Vleuten”

  1. Hallo Elise,
   Inderdaad een heftige gebeurtenis de link die je legt met de verantwoordelijkheid van de politie volg ik echter niet helemaal.

   Mijns inziens is het iets te makkelijk om de verantwoordelijk van het voorkomen van dit soort incidenten bij de politie neer te leggen. Ja zij spelen een rol hierin, maar wellicht dat we als individu (en maatschappij) hier ook eens naar onze eigen verantwoordelijkheid kunnen kijken.

 1. Hangplek is bekend, moet dus niet al te moeilijk zijn voor een wijkagent.

  Niet reageren zou het beste moeten zijn maar helaas. Hopelijk durven getuigen in zo’n situatie wel te helpen ipv om te draaien.

  Ik zeg nekklem oefenen bij de daders

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven