Omleiding door afsluiting spooronderdoorgang Wolfgang Pauliweg

Vanaf maandag 14 september wordt het auto- en fietsverkeer ter hoogte van de dan afgesloten spooronderdoorgang in de Wolfgang Pauliweg omgeleid via de Elektronweg. Dit om een nieuw viaduct naast het spoor te bouwen voor zowel de Vleutensebaan als de busbaan.

Klik voor vergroting (PDF)
Klik voor vergroting (PDF)
Omleiding
De omleiding duurt voor het autoverkeer ongeveer een jaar. In dit jaar wordt het nieuwe viaduct gebouwd maar er zijn ook ophoogwerkzaamheden om de Vleutensebaan te kunnen bouwen. Rondom boerderij Rood Noot zijn hiervoor al diverse voorbereidingswerkzaamheden uitgevoerd. Als het viaduct af is kunnen er alleen nog auto’s onder de spooronderdoorgang doorrijden. Er komt daar, naast het autoverkeer op de Wolfgang Pauliweg, ook een aparte ontsluitingsweg voor auto’s naar de toekomstige parkeergarage in Leidsche Rijn Centrum-Oost . Voor fietsers komt er een nieuwe fietsroute via Boerderij Rood Noot naar Lage Weide.
Gedurende de periode van wegwerkzaamheden geven borden een omleidingsroute aan voor doorgaande verkeer naar Lage Weide en de A2.

Weekendafsluiting kruispunt Atoomweg/Elektronweg
Op 12 september en 13 september is het kruispunt Atoomweg/Elektronweg afgesloten voor autoverkeer. Lage Weide en de A2 blijven via de Laurierweg en de Grauwaartsingel bereikbaar. Borden op locatie geven de omleidingsroute aan. Deze weekendafsluiting is nodig om een aansluiting te maken tussen de Elektronweg en de Wolfgang Pauliweg. Voor fietsers blijft Lage Weide dit weekend wel bereikbaar via het kruispunt Atoomweg/Elektronweg.

Vleutensebaan
In Leidsche Rijn Centrum wordt de Vleutensebaan parallel aan het spoor Utrecht-Vleuten gebouwd om de bereikbaarheid van het gebied te verbeteren voor fietsers, gebruikers van openbaar vervoer en autoverkeer. Dit deel van de Vleutensebaan vormt een ontbrekende schakel in de hoofdinfrastructuur tussen de (gele) Hogeweidebrug en de Belcampostraat en maakt Leidsche Rijn toegankelijker van en naar de Utrechtse binnenstad. In 2017 gaat de Vleutensebaan in Leidsche Rijn Centrum open voor verkeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven