Expositie over 18 jaar Leidsche Rijn

Vanaf maandag 14 september is in het Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern de fotoexpositie “Leidsche Rijn is 18” te zien, een overzichtstentoonstelling van VAR Nieuwsbladverslaggever/fotograaf Dries van Dijk.

Vanaf het ontstaan van Leidsche Rijn keek journalist Dries van Dijk (1948) over de schouders van de wijkbewoners en ontwikkelaars mee. De VAR publiceerde veel werk van Van Dijk, maar niet alles en daarom werd het tijd voor een blik in de omvangrijke archieven. De bezoeker beziet oorzaak en gevolg van deze grootse stadsontwikkeling door de ogen van een eigenzinnige verslaggever.
De tentoonstelling bestaat uit zijn persoonlijke selectie uit een opgebouwd archief van tekst en beeld. Na 18 jaren van onteigening, bouw, verzorging, beloftes, opstandigheid en berusting is Leidsche Rijn volwassen, maar wat nu?
Expositie over 18 jaar Leidsche Rijn
Cultuur19 en Dries van Dijk werkten voor deze tentoonstelling samen en zien de ontwikkeling van de wijk als het podium, waarop cultuur de groeischeuten en scheuren zichtbaar kan maken.


Advertentie:

Tot en met oktober is de expositie dagelijks te bezichtigen van 9.00 – 17.00 uur in Wijkservicecentrum Vleuten-De Meern (Dorpsplein 1, Vleuten). Entree is gratis. Meer informatie via www.cultuur19.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.