Opening CineMec Utrecht

“Wij willen een bios! Wij willen een bios!” Dat schijnt Leidsche Rijn massaal geroepen te hebben bij peilingen over gewenste voorzieningen in de wijk. Vrijdag 18 september was het dan zo ver: de officiële opening van CineMec Utrecht en Regio Leidsche Rijn was daar bij.

Opening CineMec Utrecht Leidsche Rijn - Welkomstwoord


Advertentie:

Om met de woorden van directeur Gerben Kuipers te spreken, Utrecht heeft CineMec omarmt en verwelkomt. Het is een bijzondere prestatie, die niet mogelijk was geweest zonder een goede samenwerking met de gemeente, om binnen één jaar tijd een prachtig pand neer te zetten. Een pand dat veel meer te bieden heeft dan film. Maar ook voor evenementen en zakelijke bijeenkomsten te gebruiken is. Leidsche Rijn wethouder Kees Geldof sprak van een mooi voorbeeld van ondernemerschap en lef.

Opening CineMec Utrecht Leidsche Rijn

Tussen de regels door werd duidelijk dat er keihard gewerkt is om de belofte waar te maken om klaar te zijn voor het Nederlandse Filmfestival dat op 23 september van start gaat. Een overweldigend pand als ‘de Sterrenkijker’ neerzetten is één, maar glasvezelkabel op een tunnelbak krijgen is nog iets heel anders. 4 september is het pas rond gekomen. Terwijl het van levensbelang is voor een cinema van de toekomst. Films komen tegenwoordig al lang niet meer van een rol, maar vinden hun weg via een digitaal net naar de bioscoop. Live satellietverbinding maakt het mogelijk dat niet alleen reguliere films, maar ook registraties van voorstellingen van over de hele wereld straks te volgen zullen zijn in Leidsche Rijn. Daarmee zal er dus ook een aanbod van opera, ballet, toneel èn kunst zijn.

Opening CineMec Utrecht Leidsche Rijn

Het programma van deze avond bood ons een inkijkje in wat er allemaal mogelijk is op het gebied van film, beeld en geluid. Een fantastisch HD beeld en Dolby Atmos geluid. De bedoeling is dat je film gaat beleven. Compleet met rode loper, je pumps aan en je telefoon uit. De hoofdfilm van de avond (Everest) was indrukwekkend te noemen, maar daaromheen waren nog zo veel meer elementen die illustreerden wat film in de geschiedenis betekende en tegenwoordig te bieden heeft. Van polygoon journaal en een compilatie van iconische filmbeelden, tot trailer van de nieuwste James Bond en de film “The Walk”. Bij die laatste werd voelbaar wat kwalitatief hoge 3D met de kijker doet. Hoe je als kijker het gevoel hebt dat je zelf op een koord staat dat tussen de Twintowers gespannen is en naar beneden kijkt. Gegarandeerd hartslagverhogend! Zeer passend werd de bioscoop officieel geopend op filmische wijze: letterlijk en figuurlijk een lancering van de modernste bioscoop van Nederland.

Opening CineMec Utrecht Leidsche Rijn

Het mag duidelijk en terecht zijn dat directie en medewerkers trots zijn op wat hier nu staat, en enthousiast zijn over wat gaat komen. CineMec en partner Pathé gaan er met deze 7 zalen en 1900 stoelen, 3D, HFR, laserprojectie en Dolby Atmos duidelijk voor.

De avond werd afgesloten met een feestelijk openingsdrankje , en de mogelijkheid om de overige zalen en het spectaculaire dakterras met uitzicht op de Skyline van Utrecht te bewonderen. Alwaar vanaf voorjaar 2016 uniek en spraakmakend Rooftop Cinema gepresenteerd zal gaan worden.

Opening CineMec Utrecht Leidsche Rijn

Als het aan Gerben Kuipers ligt, gaat CineMec deel uit maken van een cultuur-as binnen Leidsche Rijn Centrum. Hij probeert andere partijen enthousiast te maken, maar misschien moet Leidsche Rijn zich ook weer laten horen. Nu CineMec Utrecht een feit is, kunnen we bij volgende enquêtes gaan aangeven: “Wij willen een cultuur-as! Wij willen een cultuur-as!”

Ingrid Koppelaar

Lees hier alle artikelen over de Cinemec bioscoop in Leidsche Rijn

1 reactie op “Opening CineMec Utrecht”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.