UVV Voetbal wil gaten in historie invullen

25 september 2015 07:47  Redactie  Reageer

De Utrechtse voetbalvereniging UVV is opgericht op 10 september 1902. En bij een club met een zo rijk verleden hoort een goed archief. Maar helaas moeten we constateren dat onze geschiedschrijving verre van compleet is.

Zonder verleden geen heden. Onder dat motto zijn drie leden enthousiast begonnen als lid van de Historische Commissie om zo te proberen de leemtes in de geschiedschrijving van UVV Voetbal in te vullen. Doelstelling is het verzamelen van historisch belangrijke stukken en het archiveren en toegankelijk maken daarvan. In een later stadium zullen presentaties worden verzorgd.

De Commissie roept leden en oud-leden van UVV Voetbal op om te kijken of zij bijzondere stukken in hun bezit hebben. En vraagt hen vervolgens om contact op te nemen met een lid van de Commissie. Dan kan een afspraak gemaakt worden over de stukken die ter beschikking gesteld kunnen worden of die eventueel in bruikleen worden afgestaan.
Waaraan kan gedacht worden? Clubbladen, jubileumboeken, penningen, spelden, foto’s, krantenknipsels, kleding, jaarverslagen, convocaties, affiches, bijzondere brieven en filmmateriaal. Het gaat hierbij uitsluitend om materiaal betreffende het voetbal bij UVV.

De commissieleden zijn Leo Oldenburger, Peter van Santen en Maarten van der Stoep. Zij zijn per e-mail bereikbaar: historie@uvv-voetbal.nl. En per telefoon: Peter van Santen (06-12051592), Maarten van der Stoep (030-6081777).

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website