Vrijdag 2 oktober Beiaardconcert in Vleuterweide

Op vrijdag 2 oktober viert de Utrechtse Sociëteit De Constructieve het 60-jarig bestaan. De oprichting kwam voort uit de wens van Utrecht een “plezantere stad” te maken. Initiatief en inzet van de sociëteit leidde tot o.a.: Vechtsebanen, Mariaplaatspomp, gevelstenen, muziektent Lepelenburg en recent tegeltableaus met stadsgezichten.

In ere herstellen van de pomp op de Mariaplaats mogelijk gemaakt door De constructieve in samenwerking met de Lionsclub Utrecht.

De aandacht was altijd gericht op de oude stad. Daarom wordt het jubileum nu gevierd met een verkenning van het nieuwe stadsdeel Leidsche Rijn en een beiaardconcert voor de bevolking aangeboden door Sociëteit De Constructieve. Vrijdag 2 oktober zal Dick van Dijk van 16:00 tot 17:00 uur De Zingende Toren laten klinken.

Op het programma staan naast werken van Jacob van Eyck, Wagenaar, Bach en Mozart stukken uit het Utrechts beiaardboek, studentenliederen, The Last Rose of Summer en de Second Waltz van Sjostakovitsj. De helft van de speeltijd is ingeruimd voor verzoeknummers.

Flyers met het volledige programma liggen bij UCK en bibliotheek Cultuurcampus Vleuterweide.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].