Inschrijven Grote Prijs van Leidsche Rijn gestart

29 september 2015 14:59  Redactie  Reageer

In november en december vindt de derde editie plaats van de Grote Prijs van Leidsche Rijn. De bandwedstrijd is een initiatief van Cultuur19, Azotod, De Vrijstaat en DOENJA Dienstverlening. De Grote Prijs van Leidsche Rijn biedt muzikale jongeren de mogelijkheid om podiumervaring op te doen. De winnaar van de finale op donderdag 17 dec in Azotod gaat naar huis met mooie bandprijzen.

Between the Jars
Vorig jaar won de band Between the Jars de hoofdprijs. De band deed eerder al mee aan de bandwedstrijd mee onder de naam ‘Five in a Million’ waarna ze onder hun nieuwe naam in 2014 een succesvolle comeback maakten.
Drummer Max: “Er leven veel goede muzikanten om ons heen, maar je moet het ook naar de mensen kunnen brengen. De Grote Prijs van Leidsche Rijn bood ons een weg om de sound van de oefenruimte naar buiten te brengen. We merken nu dat het erg aanslaat bij veel mensen, maar deze mensen hadden wij nooit bereikt zonder de Grote Prijs van Leidsche Rijn.”

De band heeft sindsdien al meerdere optredens achter de rug. Op 24 oktober presenteren de bandleden hun eerste EP in EKKO.
Foto: Lisanne Lentink
Aanmelden
De wedstrijd is open voor jongeren in de leeftijd van 12 tot 19 jaar. De bands moeten bestaan uit minimaal 2 leden en live, versterkte muziek maken. Alle genres zijn welkom, mits er versterkt en met live instrumenten gespeeld wordt. Om mee te kunnen doen, moet minimaal 1 bandlid uit Leidsche Rijn of Vleuten-De Meern komen. Van de bands wordt gevraagd drie nummers te spelen tijdens de voorrondes op 20 en 27 november op het Leidsche Rijn College en het Amadeus Lyceum. In de finale moet ook een eigen nummer gespeeld worden. Deelname is gratis en podiumervaring is niet nodig. Jongeren dienen zich vóór 12 oktober aan te melden via het formulier op www.cultuur19.nl/KLUB19.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn wordt georganiseerd door De Vrijstaat, Cultuur19, Azotod, Theater Vleuterweide en DOENJA Dienstverlening met medewerking van Amadeus Lyceum en Leidsche Rijn College. De wedstrijd wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Utrecht.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website