Politiebericht: Moord Aziz Anzi (37) op carpoolplaats aan de A12

Op zaterdagavond 19 september 2015 rond 22.00 uur werd Aziz Anzi (37) op de carpoolplaats aan de A12 bij De Meern Zuid in zijn witte Fiat 500 met kenteken 06-RDR-6 doodgeschoten. Een man heeft met een vermoedelijk automatisch wapen heel gericht meerdere keren op hem gevuurd. Hij is ter plekke overleden.

Bekijk hierboven het filmpje van Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat tv-programma van 22 september 2015. De tv-programa’s Bureau Hengeveld en Bureau Flevoland van respectievelijk RTV Utrecht en Omroep Flevoland besteedden in hun aflevering van 23 september 2015 ook aandacht aan de zaak.


Advertentie:

Bekijk ook het filmpje hieronder. Het is een fragment van deze zaak met aanvullende informatie uit de aflevering van 30 september 2015 van het tv-programma Bureau Hengeveld.

https://www.youtube.com/watch?v=vNEM7svYHeg

De politie is nog aan het onderzoeken waarom Anzi zaterdagavond op de carpoolplaats stond: of hij daar een afspraak had, er wellicht naartoe is gelokt, of dat hij misschien is gevolgd. Vandaar dat zij in ieder geval in contact willen komen met iedereen die Aziz Anzi zaterdag heeft gesproken of heeft gezien.

Relevant
De politie wil met mensen in contact komen die Aziz Anzi die zaterdagavond of op een ander eerder moment gezien hebben in een situatie die relevant kan zijn voor het onderzoek, bijvoorbeeld dat hij ruzie met iemand had. De politie wil graag met iedereen in contact komen die zich zaterdagavond op het moment van het schietincident op de carpoolplaats aanwezig was. Getuigen kunnen gratis bellen met de Opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. Als u uw naam niet wilt zeggen, bel dan gratis Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. U kunt uw tip ook met het formulier op deze pagina bij de politie melden.

Klik voor vergroting

Hulp
Mocht u getuige zijn geweest van de moord en daar behoefte aan hebben om over te praten, dan staan de mensen van slachtofferhulp voor u klaar. Meer informatie vindt u op de website van Slachtofferhulp.

Update: Vluchtauto en -route
Van getuigen heeft de politie gehoord dat de schutter in een donkere auto heeft gezeten. De politie wil graag met getuigen spreken die weten wanneer de auto op het parkeerterrein is gekomen en waar de auto heeft gestaan. Sommige getuigen hebben het over een Mercedes maar dat is nog niet bevestigd. De auto van de dader of daders is hoogstwaarschijnlijk richting A12 gereden en nam rechtsaf de oprit richting Oudenrijn
Bijna aanrijding

Uit onderzoek blijkt dat er op datzelfde moment een andere auto vanuit De Meern linksaf reed, dezelfde oprit op richting Oudenrijn. Het is zeer waarschijnlijk dat hier een bijna aanrijding heeft plaatsgevonden tussen beide auto’s. Dat moet rond tien voor tien zijn geweest op zaterdagavond 19 september. Wij willen graag in contact komen met de persoon die daar gereden heeft en vermoedelijk de bijna aanrijding heeft gehad.

Vragen

  • Wie is er op zaterdagavond 19 september 2015 rond 22.00 uur getuige geweest van de moord op Aziz Anzi (37) op de carpoolplaats aan de A12 bij de Meern Zuid?
  • Wie heeft Aziz Anzi zaterdagavond of op een ander eerder moment gezien en/of gesproken in een situatie die relevant kan zijn voor het onderzoek?
  • Wie heeft de vluchtauto zien rijden of staan en waar was dat precies?
  • Wie heeft er andere relevante informatie en dit nog niet met de politie gedeeld?

Heeft u informatie, neem dan alstublieft contact op met de politie middels dit formulier.

Lees ook:
Politie hoopt ivm schietpartij De Meern in contact te komen met andere weggebruiker
Identiteit dodelijk slachtoffer schietincident De Meern bekend
Update: Dode bij schietpartij in De Meern

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.