Directe busverbinding Leidsche Rijn Centrum en Utrecht-stad

Met het vaststellen van het voorlopige ontwerp voor de HOV-baan in Leidsche Rijn, is door het college van b en w een belangrijke stap gezet naar een directe busverbinding tussen Leidsche Rijn (centrum) en Utrecht CS. Na het opstellen van het definitief ontwerp, start in 2016 de realisatie van de busbaan. In het voorjaar van 2017 wordt de busbaan opgeleverd.

De busbaan loopt door Leidsche Rijn Centrum en langs de Vleutensebaan richting de (gele) Hogeweidebrug en Utrecht CS. Bij het NS Station Utrecht Leidsche Rijn komt het busstation Leidsche Rijn Centrum. Het busstation biedt de reiziger in de toekomst een snelle overstap op zowel de trein als andere (regionale) buslijnen.


Advertentie:

Verkeersveiligheid centraal
Bij de planvorming is met diverse deskundigen gekeken naar de verkeersveiligheid op en rond de toekomstige busbaan. Ook andere belanghebbenden zoals omwonenden, ondernemersvereniging, scholen en de Fietsersbond hebben meegedacht. Op basis van recente ervaringen zijn bovendien verschillende opties onderzocht met speciale aandacht voor de veiligheid van fietsers en voetgangers.

Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV)
HOV is snel, comfortabel en betrouwbaar busvervoer met goede overstapvoorzieningen voor fiets, auto en trein. HOV is een aantrekkelijk alternatief voor het gebruik van de auto met betere doorstroming (gezonde lucht) en meer verkeersveiligheid voor andere weggebruikers.

Publieksdag
Tijdens de publieksdag van de gemeente Utrecht op 31 oktober in het informatiecentrum, aan de Verlengde Hogeweidebaan 1, kunnen geïnteresseerden het voorlopig ontwerp van de HOV busbaan inzien.

Netwerk met vrije bus- en trambanen eind 2019 in gebruik

De busbaan maakt onderdeel uit van de definitieve hoofdinfrastructuur in Leidsche Rijn Centrum. Eind 2019 heeft Utrecht een nieuw, hoogwaardig ov-netwerk met vrije bus- en trambanen waarmee reizigers snel en comfortabel door Utrecht kunnen reizen.

Lees meer op de gemeente website

2 reacties op “Directe busverbinding Leidsche Rijn Centrum en Utrecht-stad”

 1. mevr. Renate Durczak

  L. S .
  Wanneer komt er eindelijk een busverbinding van centrum Vleuten naar het Anthonius Ziekenhuis . Ik moet eerst met het busje van de Heinstmaat naar Station Vleuten, dan met de trein naar Leidse Rijn en dan 15 minuten lopen naar het ziekenhuis . Verder zou er ook een busverbinding van Vleuten naar winkelcentrum Bisonspoor op ZATERDAG ..Daar is het met slecht weer overdekt winkelen. Verder vind ik dat de bussen rond Vleuten op plaatsen rijden waar geen mensen wonen. Met vriendelijke groeten

 2. mevr. Renate Durczak

  L.S
  Kunt u ook eens kijken om een busverbinding van Vleuten naar het Anth. Ziekenhuis te realiseren. Ik moet nu eerst met het busje naar station Vleuten, met de trein naar station Leidse Rijn en dan nog 15 minuten lopen naar het ziekenhuis.(leeftijd 88 jaar) weet u er een oplossing voor.???
  Met vriendelijke groeten. Mevr.Durczak

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.