Werkzaamheden Akkrumerraklaan op 19 oktober van start

Op 19 oktober starten er werkzaamheden op een deel van de Akkrumerraklaan die ongeveer 15 weken gaan duren. Het gaat om het verwijderen van verontreinigde grond.

Oorzaak van de verontontreiniging
De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van verontreinigde grond. Het gaat om de percelen aan de Akkrumerraklaan waar vroeger een manege stond. De grond is hier verontreinigd met Ftalaten (weekmakers). Dat is veroorzaakt door versnipperde PVC-kabels. Dit materiaal werd in het verleden als bodemverbeteraar gebruikt in de bak van de manege. Onderzoek heeft uitgewezen dat er geen risico’s voor de gezondheid van de bewoners is geweest, echter deze stof hoort niet in de bodem thuis.

Verkeersomleidingen tijdens de werkzaamheden
De bodemsanering gebeurt in nauw overleg met de betreffende bewoners. De bodem rondom de woningen wordt tot op een meter diepte verwijderd. Daarna wordt deze vervangen door schone grond. De grond onder de woningen hoeft niet te worden gesaneerd. Op het kaartje ziet u hoe het werkterrein is ingedeeld. Voor de bewoners van de betreffende percelen worden tijdelijke parkeerplaatsen aangelegd. Tevens worden er containers geplaatst. Deze zijn ter vervanging van de schuurtjes in hun tuin.

Werkzaamheden Akkrumerraklaan

Inloopavond
Indien u nog vragen heeft over de werkzaamheden, bent u van harte welkom op de inloopavond van woensdag 14 oktober tussen 19.30 en 21.30 uur in de ontmoetingsruimte van Kindercluster Voorn, Akkrumerraklaan 131.

Lees ook:
Meer hierover op de gemeente website.
Bodemonderzoek op Akkrumerraklaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].