Herfstvakantie vol culturele activiteiten voor kinderen

13 oktober 2015 06:15  Redactie  Reageer

Podium Hoge Woerd en Cultuur19 slaan in de herfstvakantie de handen ineen en presenteren in co-productie een verrassend en prikkelend programma voor kinderen vanaf 4 en 6 jaar. Met op 19, 20 en 22 oktober de bekende Herfststukjes, en aansluitend workshops gegeven door Anton Klein.

Anton Klein is bekend van de populaire cursussen, die hij geeft op Brede School Het Zand, zoals Grote Dingen maken en Kunst- en Vliegwerk. Zijn projecten laten kinderen op een laagdrempelige manier kennismaken met kunst, cultuur en techniek. Vanaf 30 okt start Klein met een nieuwe cursus Rarekiek, waarin kinderen bijzondere kijkdozen gaan maken.

Op maandag 19 oktober vindt na afloop van de voorstelling De fantastische meneer Vos de workshop ‘In het Vossenhol‘ plaats. Meneer Vos is een slimme, sluwe vos en een expert in het maken van sluipwegen, ondergrondse gangetjes en tunnels. In de workshop ‘In het vossenhol’ bouwen kinderen met Anton Klein mee aan een duizelingwekkend gangenstelsel van allerlei buizen en pijpen.

Op dinsdag 20 oktober schuiven kinderen na de voorstelling Muziek van beneden aan bij de workshop ‘Huisjes maken‘. Konijn woont in een bijzondere straat vol spannende verhalen. Achter iedere deur woont weer een andere bewoner met zijn eigenaardigheden en gekke ideeen.
Samen met beeldend kunstenaar Anton Klein bouwen alle kinderen mee aan de leukste straat van Utrecht. Ze bedenken zelf hoe een straat eruit zou moeten zien en wie er zou komen te wonen.

Tot slot kunnen kinderen op donderdag 22 oktober na afloop van de voorstelling Hoeveel weegt de Wereld? meedoen aan de workshop ‘Vragendoosjes‘. ‘Kan een zeepaard galopperen?’, ‘Hoeveel weegt de wereld?’ en ‘Wat is er aan de achterkant van de maan?’. Kinderen maken onder leiding van Anton Klein een speciaal ‘Vragendoosje en vinden mogelijk een bijzonder antwoord op hun vraag.

Alle kunstwerken uit de workshops worden na afloopt toegevoegd aan het grote Herfststukjes-kunstwerk zodat iedereen ze kan bekijken.
De voorstellingen en workshops vinden plaats in Castellum Hoge Woerd (Hoge Woerdplein 1, De Meern). De voorstellingen beginnen om 15.00 uur. Inschrijven voor de workshops kan 30 minuten voor aanvang van de voorstelling. Er is beperkt plaats, deelname is gratis. Ouders zijn ook welkom. De workshop duurt ongeveer een uur. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl.

Uiteraard zijn de workshops ook opgenomen in de agenda.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website