Meer duidelijkheid over de Buitenspelen in het Maximapark

Op donderdag 8 oktober zaten de initiatiefnemers van de Buitenspelen om de tafel met vertegenwoordigers van het Wijkcentrum, Stadswerken en Bureau NegenTien voor een workshop over de wensen en mogelijkheden voor de realisatie van een hindernisparcour en calisthenicspark rond het Maximapark. ‘De Vrienden van het Maximapark’ en landschapsarchitect Adriaan Geuze van West8 konden helaas niet aanwezig zijn.

De uitkomst van de workshop is dat er voor de realisatie van een calisthenics-/streetworkoutpark is gekozen en niet langer meer voor het hindernisparcour. Hoe spijtig de initiatiefnemers dit ook vinden. Ondanks het open en weids karakter van het Maximapark blijkt er weinig vrije ruimte beschikbaar te zijn. Grote gebieden zijn aangewezen als ecologisch gebied maar ook bijvoorbeeld ruiterpaden zouden in gedrang komen door de gewenste hindernistoestellen. Daarnaast dwingt de financiering ook om te kiezen voor het hoogst haalbare.
Als alternatief voor het hindernisparcour kan verwezen worden naar het bestaande trimparcour in het Klooster-, Maurits- en Meentpark in De Meern.


Advertentie:

Voor het calisthenics-/streetworkoutpark zal nu naar een goed bereikbare locatie, in het Maximapark, worden gezocht. Hopelijk kunnen we hier volgend jaar met zijn allen gebruik van maken.

Lees ook:
Sportief parcours langs Het Lint al ver gevorderd
Trimparcours en outdoor fitness in het Maximapark

2 reacties op “Meer duidelijkheid over de Buitenspelen in het Maximapark”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.