Blog: Net mensen

Al een paar maanden heb ik niets van me laten horen. Even geen goed nieuws want met een hernia is het niet zo fijn typen. Klinkt natuurlijk raar. Er mankeert niets aan je handen als je pijn in je rug hebt. Na weken morfine te hebben geslikt, leek het me nog niet verstandig om iets zinnigs digitaal neer te zetten. Nu, een paar maanden later, begin ik me weer een beetje mens te voelen. Aan de ene kant een vervelende periode. Aan de andere kant genoeg tijd om flink na te denken en inspiratie op te doen. Ondanks de pijn heb ik toch nog wel gelachen.

Nu ik weer richting up en running ga, speur ik het web weer af naar grappige en positieve berichten. Nieuwsberichten die ons dagelijks leven een stukje vrolijker maken. En vertrouw me, tussen al die ellende vind je soms hele mooie, ontroerende en geestige stukjes. Om maar dicht bij die hernia te blijven, vond ik een oud artikel op nu.nl. Het valt in de categorie aandoenlijk.


Advertentie:

Zeven jaar geleden publiceerde de actualiteitensite een bericht dat ik echt een paar keer heb moeten lezen. De tropische vis Carla die rondzwemt in het Londen Aquarium had een gezwel aan haar zijkant. Na onderzoek bleek dat het om een hernia ging. Wist niet dat een vis een hernia kon krijgen aangezien het beestje uit graten bestaat. De verzorger van de maanvis, James Oliver, besloot om 500 pond neer te leggen om de operatie te laten uitvoeren in plaats van haar een spuitje te geven. De vis werd onder volledige narcose gebracht en doordat er water door haar kleine lijf via de kieuwen naar buiten werd gepompt, kon zij blijven ademen. 30 Minuten duurde de operatie. Gelukkig eindigde Carla niet in een krant, gefrituurd met krokante Britse frieten.

Nieuwsgierig als ik ben, toch even opgezocht of er meer dieren zijn die een hernia kunnen krijgen. En ja. Honden, katten, konijnen maar ook cavia’s kunnen een hernia krijgen. In tegenstelling tot mensen, die soms zes weken in bed gaan liggen, zal het dier een paar weken in zijn hok toeven. Samen met de juiste pijnmedicatie zal het dier na een tijdje weer vrolijk rond hupsen. We hebben veel meer gemeen met dieren dan we denken.

Saskia Roelofs- van Velsen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.