Politie zoekt dader ernstige mishandeling 14-jarig meisje in Leidsche Rijn

De politie is op zoek naar een zeer agressieve jongen die afgelopen zomer een 14-jarig meisje in elkaar heeft geslagen. Van de verdachte zijn beelden vrijgegeven die woensdag zijn getoond in Bureau Hengeveld.

Afgelopen zomer werd bij de Haarrijnseplas een 14-jarige meisje in elkaar geslagen door een zeer agressieve jongen. Een getuige heeft tijdens de mishandeling beelden met zijn telefoon gemaakt. De beelden zijn vrijgegeven en woensdag getoond in Bureau Hengeveld. De politie is op zoek naar de dader en vraagt getuigen zich te melden.

Verdachte gezocht ivm mishandeling 14-jarig meisje
Mishandeling
De mishandeling gebeurde op zaterdag 4 juli, de dag van de tijdrit van de Tour de France in Utrecht. Bij de Haarrijnseplas zochten die dag veel mensen verkoeling omdat het bloedheet was. Een groep van 30 tot 40 jongeren hingen daar toen rond en gedroegen zich erg vervelend. De politie moest er zelfs aan te pas komen om ze weg te sturen. Vlak na dit incident liep het 14-jarige slachtoffer vanaf de recreatieplas via het Lint richting de wijk Terwijde om de bus naar huis te pakken.

Terwijde
In de buurt van de bushalte aan de Musicallaan in Terwijde ging het mis. Daar kwam het meisje de groep weggestuurde jongeren tegen. Een aantal jongens scholden haar uit en slingerden allerlei beledigingen naar haar hoofd. Eerst negeerde ze die, maar omdat ze niet ophielden en haar zelfs bespuugden, schold ze terug. Onmiddellijk sloeg eén van de jongens haar daarop een paar keer hard in het gezicht. Het meisje probeerde zichzelf te verdedigen en sloeg en trapte van zich af, maar de jongen ging door. Eén van de andere jongens probeerde hem te stoppen, maar iemand anders moedigde hem juist aan om door te gaan met slaan. Pas toen een paar jongens hem bij het meisje wegtrokken stopte het. De agressieve jongen reed daarna weg op een fiets.

iPhone
Het meisje bleef gewond en overstuur achter. Kort daarop ontdekte zij dat haar iPhone was gestolen door één van de jongens uit die groep. Het slachtoffer belde aan bij een willekeurig huis. De bewoners schoten haar te hulp en belden vervolgens 112.
Het meisje werd hard in het gezicht geslagen en hield na de mishandeling flink wat bulten, blauwe plekken en een gescheurde lip aan over. Nog erger zijn nog misschien de psychische gevolgen. Ze is erg angstig en het incident houdt haar en haar familie nog elke dag bezig, laat de politie weten.

Getuige
Een getuige heeft op 4 juli tijdens het incident met zijn telefoon beelden van de mishandeling gemaakt. Daardoor is het gelukt om de identiteit te achterhalen van een medeverdachte en van de jongen die vermoedelijk de telefoon van het meisje heeft gestolen.

Oproep
De politie heeft inmiddels de twee jongens verhoord, maar ze zeggen beiden niet te weten wie de dader is. Het kan zijn dat ze het niet durven zeggen omdat ze bang zijn voor de agressieve jongen. De politie roept mensen op die de verdachte denken te kennen. Zij worden verzocht Meld Misdaad Anoniem te bellen: 0800-7000. Of de gewone tiplijn: 0800-6070.

Signalement dader
– lichtgetinte huidskleur
– 15-18 jaar
– kort, zwart haar
– opvallende donkerblauw/lichtgrijs/oranje gestreepte zwembroek

5 reacties op “Politie zoekt dader ernstige mishandeling 14-jarig meisje in Leidsche Rijn”

  1. Wat een klootzakken die lui. Oppakken en 10km baantjes trekken door de Haarijnse Plas. En langdurig verplicht behandelen in tbs. Plus 25% loon inleveren levenslang. Wat een malloten !! Horen totaal niet thuis in deze maatschappij. En nee, ik ben niet van pvv of zo.

  2. Misschien ook verstandig om zo’n grote agressief weggestuurde groep wat meer in de gaten te houden nadat ze zijn weggestuurd. Alsof dat gedrag ophoudt als ze ergens anders heengaan

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.