KLUB19 maakt deelnemers Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend

3 november 2015 19:51  Redactie  1 reactie

De GPvLR is een bandwedstrijd voor jongeren tussen 12 en 19 jaar uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. De wedstrijd is sinds de eerste editie in 2013 snel uitgegroeid tot een begrip onder muzikale jongeren. Ieder jaar melden zich meer bands aan. Vanwege de vele aanmeldingen is er dit jaar zelfs een extra, derde, voorronde nodig om te bepalen welke bands er op 17 dec in de finale in Poppodium Azotod gaan strijden om de winst. Er zijn prachtige bandprijzen te winnen.

In de voorrondes nemen de volgende bands het tegen elkaar op:

Amuze
Breaktrough
Copperfield
EmSy
Fewweeksago
GMBA
Last Minute Solution
Lost Track
Music Squad
Relentless
Reload
The Globalist
The sjonnies
To Defy Symmetry
Utility
Vanocity

Last Minute bij Grote prijs van Leidsche RijnDe alternative rockband Last Minute Solution speelt nu iets langer dan anderhalf jaar samen. Hiervoor deden Finn (17, gitarist) en Mila (18, vocalist) in een andere opstelling een bandcoachingstraject bij Art in Music in Utrecht. Met de komst van Arjen (17, bas) was Last Minute Solution geboren. Toen uiteindelijk Sam (18, drums) gevraagd werd om de band te versterken was de opstelling compleet. Sindsdien heeft Last Minute Solution regelmatig opgetreden en is de band bezig met hun eerste demo. “We hebben alle vier de droom om verder te gaan in de muziek en onze drummer en gitarist zijn op het moment zichzelf aan het klaar maken voor de audities van het Conservatorium. Meedoen aan een muziekwedstrijd als deze is iets waar we eigenlijk al heel lang naar uitkijken.”

Lost Track is een jonge band met al aardig wat ervaring. De vier muzikanten zijn gemiddeld 17 jaar en spelen al drie jaar samen. “Vorig jaar Pasen waren wij bij een concert in Azotod waar de band Seven to Eleven het voorprogramma speelde. We vonden dat ze leuke muziek maakten en hoorde toen dat zij de winnaars waren van de Grote Prijs van Leidsche Rijn. Wij willen dolgraag meedoen aan de grote prijs van Leidsche Rijn omdat we meer podiumervaring op willen doen. Daarnaast willen we ons graag doorontwikkelen en een kritische jury zal hierbij goed kunnen helpen.”

In het rijtje valt GMBA op. De band bestaat uit Mees, Bas en Ginger (16 jaar). Ze omschrijven zichzelf als R&B/rap act en hebben een beat boxer binnen de gelederen. “We hebben een eigen nummer geschreven dat we gaan laten horen tijdens de Grote Prijs van Leidsche Rijn. We zijn nu een paar weken samen en dit wordt ons eerste optreden.”

De voorrondes vinden plaats op 19 en 20 nov (Leidsche Rijn College) en 27 nov (Theater Vleuterweide) vanaf 19.30 uur. De indeling van de bands wordt bekend gemaakt via www.cultuur19.nl/KLUB19 en www.facebook.com/KLUB19. Per voorronde kunnen de bands naast een juryprijs ook een publieksprijs winnen. De winnaar van de publieksprijs gaat net als de winnaar van de juryprijs door naar de finale op donderdag 17 december in Azotod.

De GPvLR is een initiatief van jongerenproject KLUB19, waaraan diverse culturele wijkorganisaties verbonden zijn (Cultuur19, Via Vinex, DOENJA Dienstverlening, Azotod en Theater Vleuterweide) in samenwerking met Leidsche Rijn College en Amadeus Lyceum. Met de Grote Prijs van Leidsche Rijn geven zij een gezamenlijke impuls aan de beginnende bandcultuur van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl/KLUB19.

Lees hier alle eerdere artikelen over ‘De grote prijs van Leidsche Rijn’Advertenties:


1 reactie

  1. MrOrangeBlue

    is er ook een sinterklaas intocht in Leidsche Rijn? En zo ja waar en hoe laat? Kan online weinig vinden.


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website