Leerling Via Nova College Dylano Overbeek Nederlands Kampioen Karten

Dylano Overbeek is afgelopen weekend Nederlands kampioen Karten in de 4-takt-klasse geworden. Op het circuit van Berghem, de laatste race van het seizoen, liet Dylano andermaal zien dan hij van uitzonderlijke klasse is.

Zoals velen is Dylano begonnen met indoorkarten, maar al werd het outdoorkarten wat zijn interesse wekte. Dit seizoen heeft Dylano laten zien erg gedreven en zeer getalenteerd te zijn. Het doel voor het seizoen 2014/2015 was dan ook al heel snel duidelijk, hij moest en zou kampioen worden. Na meerdere malen een podiumplek en zelfs 1e plekken te hebben behaald, leek het kampioenschap een kwestie van tijd. Op het circuit van Berghem moest het dan maar gebeuren.

Dylano OverbeekNa de eerste heat van de laatste race van het seizoen maakt Dylano het voor zichzelf nog even lastig, door met een valse start 3 strafseconden te ontvangen. De tweede heat, die uiteindelijk de beslissende bleek, mocht Dylano geen fouten meer maken. Na wederom een moeilijke start reed Dylano puur op techniek naar zijn tegenstanders toe en kon hij bijna freewheelend naar de finish rijden om zijn seizoen te bekronen met de Nederlandse titel.

Dylano zit in het derde jaar van het Via Nova College en tevens in de sportklas. Ondanks dat karten geen LOOT-status heeft, heeft de school Dylano ondersteuning gegeven daar waar het moest en kon. Het resultaat mag er dan ook zijn, een Nederlandse titel. Het Via Nova College is dan ook zeer trots op Dylano.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.