Unieke Break-in Room van start in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern

Ieder najaar organiseert Cultuur19 in samenwerking met de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht een spannende en uitdagende game-ervaring voor jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Dit leidde al eerder tot een alternate reality game Mysterie van Serton en het live action spel KUBUS met missies in de wijk. Bijzonder aan het project is dat de games altijd worden ontwikkeld samen met jongeren. Dit jaar is een Break-in Room bedacht.

Break-in Room ‘De zuivering’ is een omgekeerde Escape Room. Escape Rooms zijn al een tijd sterk in opkomst en het concept is eenvoudig: deelnemers laten zich opsluiten en moeten de ruimte al puzzelend zien te verlaten. De deelnemers van de Break-in Room breken met een eigen team in op een geheime locatie. Hier komen alle puzzelstukjes van het verhaal samen en komen ze achter de waarheid rond een geheimzinnige vermissing.

Klik voor vergroting

Het verhaal
Genetic Innovations Industries (GII) is een grote organisatie die streeft naar een betere en gezondere wereld. Zij werken door middel van genetische manipulatie aan de ‘übermensch’ van de toekomst. GII heeft een nieuw product op de markt gebracht: de EXO-pil. Deze pil vergroot de intelligentie en fysieke kracht van de gebruiker op een niveau welke de wereld nog niet eerder gezien heeft. Er gaan echter geruchten dan deze pil vreselijke bijwerkingen heeft.
Wanneer een topman binnen het bedrijf spoorloos verdwijnt, begint de GII met het werven van nieuwe, jonge rekruten. Onder de naam ‘Genocrew’ worden zij ingezet om onopvallend door de straten te bewegen en op zoek te gaan naar de vermiste topman. Maar zijn de motieven van GII wel zo legitiem als ze zelf beweren? En waarom komt ene Lara Verbeer met een beweging tegen GII?

‘De zuivering’ is bedacht en uitgewerkt door studenten Interactive Performance Design en Kunst & Economie en jongeren uit Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Wekelijks komen zij bijeen om te brainstormen over personages, puzzels en missies. De zuivering is een verhaal gedreven Real Life Experience, waarin spelers digitale en analoge puzzels oplossen de waarheid achter de organisatie GII te ontrafelen.

Voortraject
Voor de deelnemers die de ervaring nu al willen beginnen is er via Facebook een voortraject te volgen. Dit traject zorgt voor een completere en rijkere ervaring. In het voortraject wordt de wijk Leidsche Rijn ingezet als speelveld voor zowel online als offline games. Deze leiden uiteindelijk naar de locatie van de Break-in Room.

Openingstijden en informatie
De Break-in Room is te bezoeken van 2 tot en met 12 december op een nog te achterhalen locatie ergens in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern. Op woensdagen tot en met vrijdagen zijn er sessies om 16:30 en 19:00 uur. Op zaterdagen zijn er sessies om 14:00, 16:00 en 19:00 uur. Eén sessie duurt circa 70 minuten. De exacte locatie wordt een paar dagen van te voren onthuld. Deelnemers schrijven zich via de website in met een eigen crew van 3 tot 7 spelers. Deelnemers zonder crew kunnen zich aanmelden voor de sessie op 9 december en worden samen ingedeeld. Deelname is gratis, maar reserveren via de website is wel noodzakelijk. De Break-in Room is gericht op jongeren van 12 tot 19 jaar. Kijk voor meer informatie en het voortraject op Facebook op www.breakinroom.nl.

7 gedachten over “Unieke Break-in Room van start in Leidsche Rijn/Vleuten-De Meern”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.