Expositie over 65 jaar LHBT-emancipatie

Welzaam, de buurtverbinder in Vleuten De Meern, organiseert samen met het COC Midden – Nederland, een expositie over 65 jaar LHBT-emancipatie in Utrecht en omgeving. De feestelijke opening vindt plaats op 3 december tussen 16.30 – 18.00 uur op het Informatieplein van de Cultuurcampus. Burchtpoort 16 te Vleuterweide.

De tentoonstelling bestaat uit een zevental panelen die ieder een decennium uitbeelden. Aan de hand van foto’s, krantenknipsels en tekst vertellen ze het verhaal van wat er in de afgelopen 65 jaar allemaal gebeurd en veranderd is. Zo had in 1950 ieder COC – lid nog een schuilnaam en kwam je samen in een anonieme werfkelder uit angst voor de zedenpolitie of om bekenden tegen te komen. Tegenwoordig is het wel anders. Het COC geeft voorlichting op bijna alle middelbare scholen in Utrecht, bijna ieder verzorgingstehuis in Utrecht heeft een roze loper en maandelijks bezoeken bijna 60 jongeren onder de 19 een speciale bijeenkomst voor hen. De tentoonstelling laat duidelijke deze stijgende lijn zien en alle tussenliggende stappen. We mogen trots zijn op wat we met ons allen bereikt hebben. Met deze expositie wil Welzaam ook op wijkniveau het leven van – en met homo’s, lesbo’s, bi’s en transgenders zichtbaar en bespreekbaar maken.

De opening op 3 december is rond 17.00 uur en wordt gedaan door dhr. Evert van der Veen, (kandidaat) voorzitter bestuur COC Midden Nederland. Hij vertelt iets over de achtergronden van de expositie. Aansluitend zal Anne-Marijke Podt, gemeenteraadslid, toelichting geven op de ambities van de politiek en het belang van het Roze Stembusakkoord en de Regenboogagenda van de gemeente.
Nardie Eijsberg, directeur Welzaam Vleuten De Meern, zal bewoners en organisaties uitnodigen om, samen met Welzaam, aan de slag te gaan om het LHBT-thema in onze wijk meer handen en voeten te geven. Iedereen is van harte welkom en er is volop gelegenheid om te netwerken en ook dat is een reden om te komen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.