Eerste finalisten Grote Prijs van Leidsche Rijn bekend

25 november 2015 06:30  Redactie  Reageer

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een bandwedstrijd voor jong muzikaal talent in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Dit jaar vindt de derde editie plaats. In een vol Leidsche Rijn College bonden afgelopen donderdag en vrijdag de eerste elf bands de strijd met elkaar aan.

Utility won de juryprijs. Foto: Lisanne Lentink

De wedstrijd is bedoeld om jongeren in de middelbare schoolleeftijd een podium te bieden en zo een impuls te geven aan de lokale bandcultuur. De band mogen in de voorrondes covers spelen, maar eenmaal doorgedrongen in de finale dienen ze tenminste één zelfgeschreven nummer te spelen. Ze schrijven hun eigen bandbiografie en maken hun eigen bandfoto’s. Sommige bands maken zelfs filmpjes waarin ze publiek oproepen hen te komen supporten in een van de voorrondes. Op donderdag won Lost Track de juryprijs en koos het publiek voor de band Reload. Op vrijdag won Utility de juryprijs en Copperfield de publieksprijs. De voorrondes trokken ruim 250 bezoekers.
Er zijn nog twee finaleplekken te vergeven. De eerstvolgende voorronde is op 27 november vanaf 20.00 uur in Theater Vleuterweide (Burchtpoort 5, Vleuten). De finale vindt plaats in Azotod De Meern op donderdag 17 dec. Entree bedraagt 2 euro. Kaarten zijn te koop aan de kassa. Meer informatie www.cultuur19.nl/klub19 en KLUB19 op Facebook.
De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een programma van Cultuur19, DOENJA Dienstverlening, De Vrijstaat en Azotod.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website