Snelle verbinding van Leidsche Rijn naar de A2 vanavond open

Stadsbaantunnel
Foto: VBK Groep

Vanaf dinsdagavond 20:00 (1 december 2015) zal de Stadsbaantunnel in Leidsche Rijn Centrum geopend worden voor al het gemotoriseerd verkeer. De tunnel zorgt voor een snelle verbinding tussen Leidsche Rijn en de A2. Het bijzondere van de Stadsbaantunnel is dat het de eerste tunnel in Nederland is waarop gebouwd kan worden.

Kaart stadsbaanDe Stadsbaantunnel is maar liefst 490 meter lang en loopt onder Leidsche Rijn Centrum door. Om het centrumgebied van verkeersluw te maken, wordt het autoverkeer ondergronds afgewikkeld via de Stadsbaantunnel. Ook de bevoorrading van de winkels en voorzieningen in Leidsche Rijn Centrum vindt plaats in deze tunnel. De tunnel koste 12 miljoen euro.


Advertentie:

Lees hier alle eerdere berichten over de Stadsbaantunnel

15 reacties op “Snelle verbinding van Leidsche Rijn naar de A2 vanavond open”

  1. De tunnel verbindt de twee snelle doorgangen naar de A2 maar ik zie de relatie niet dat LR hierdoor sneller naar de A2 kan. Ik ben eerder benieuwd naar het effect op de verkeersdrukte voor de Soestwetering en Terwijdesingel en de aansluiting Musicalkade. Vooralsnog wordt het weer omrijden voor bewoners uit Terwijde naar het centrum.

  2. Ik ben benieuwd of je met de auto vanaf de gele brug dan wel vanaf de afrit ter hoogte van de Meern/de hommel via de Laurierweg Parkwijk in kan rijden. De Laurierweg blijft een belangrijke toegangsweg voor de bewoners in Parkwijk.

  3. Drama dus. Er vanmorgen 15 minuten overgedaan om van halverwege de Jazzsingel naar het stoplicht te komen. Goede doorstroming heeft de gemeente Utrecht nog nooit van gehoord.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.