Orkest van Utrecht speelt ‘Het Tinnen Soldaatje’ in Theater Vleuterweide

Op zondag 27 december organiseren het Orkest van Utrecht en Cultuur19 een kerstconcert in Theater Vleuterweide. Het Orkest van Utrecht speelt muzikale werken, die bekend zijn bij een groot publiek en leuk zijn voor kinderen, zoals De Sneeuwman en Carnaval der Dieren. De presentatie is bijzonder: een verteller neemt de luisteraars mee door het verhaal en het concert wordt visueel ondersteund door videobeelden.

Orkest van Utrecht_foto Wim ZondervanHet sprookje uit 1838 van Hans Christian Andersen is bekend bij jong en oud. Een klein jongetje krijgt een tinnen soldaatje cadeau, dat tot leven komt. De blik van het soldaatje valt als eerste op een kasteel van papier en de prachtige prinses die naar buiten danst. Ze zijn op slag verliefd. Maar dan slaat het noodlot toen en worden de twee gescheiden. Het soldaatje wordt door een windvlaag van de vensterbank af de straat op geblazen. Het soldaatje begint aan een avontuurlijke reis terug naar huis, naar zijn geliefde prinses.
Het Orkest van Utrecht speelt in symfoniebezetting. Er zijn daarom veel verschillende instrumenten te bekijken, zoals de viool, contrabas, fluit, cello, hobo en klarinet. Na afloop van het concert mogen alle kinderen het podium op om instrumenten uit te proberen.
De concerten vinden om 11.00, 14.00 en 16.00 uur plaats Theater Vleuterweide (Burchtpoort 5, Vleuten). Duur van het optreden is 50-60 minuten. De voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Kaarten kosten 8,50 euro (incl. servicekosten) en zijn online verkrijgbaar via www.cultuur19.nl of een half uur voor aanvang aan de deur (alleen contant, geen pin).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.