Project ‘Samen voor de Toekomst’

In week 51 (vrijdag 11 t/m donderdag 17 december) gaan leerlingen van de Daltonschool, De Meern in kleine groepjes echte robots in elkaar zetten en programmeren. Ze zullen het proces vastleggen in een eigen videoblog. Aan het eind van de week, waarin ze met leerlingen van andere scholen zoals de Openbare Basisschool De Klimroos en MAVO Tien uit Utrecht samenwerken, worden de eindresultaten gepresenteerd. 

De komende jaren gaan twee basisscholen en een school voor voortgezet onderwijs in de Leidsche Rijn nauw samenwerken in het nieuwe en unieke project ‘Samen voor de toekomst’. In een zestal projectweken zullen ongeveer 175 leerlingen van deze drie scholen gezamenlijk levensechte problemen oplossen, in het kader van ‘onderzoekend leren’. Gewerkt wordt aan 21e eeuwse vaardigheden (21st century skills), zoals omgaan met met de nieuwste ontwikkelingen, mediawijsheid, kritisch en creatief denken.

Het is de bedoeling om groepsdoorbroken samen te werken op verschillende locaties. Techniek wordt ingezet als middel om de kloof tussen basisschool en middelbare school kleiner te maken en de onderlinge samenwerking te vergroten.

Het project ‘Samen voor de toekomst’ loopt tot maart 2017.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].