Bestemmingsplan en voorlopig ontwerp busbaan Transwijk vastgesteld

Ontwerp en uitvoering
Het ontwerp lag tussen 12 juni en 23 juli 2015 ter inzage. In die periode zijn er 15 reacties binnengekomen. Op basis van reacties van omwonenden en betrokkenen, is het voorlopig ontwerp voor de vrij liggende busbaan Transwijk aangepast. Op basis van dit ontwerp wordt de aanbestedingsprocedure opgestart om een aannemer te selecteren. In 2016 en 2017 vinden voorbereidende werkzaamheden plaats zoals het verleggen van kabels en leidingen. De daadwerkelijke uitvoering start eind 2017. De busbaan door Transwijk is onderdeel van de busbaan van het Centraal Station in Utrecht naar het station in Vleuten en het sluitstuk van het hele netwerk met vrije bus- en trambanen in Utrecht waarmee reizigers snel en comfortabel door de stad kunnen reizen.

Bomen
Voor de aanleg van de busbaan Transwijk is het nodig een aantal bomen te vellen of verplaatsen. Dit is een zorgvuldig proces. Er is in overleg met de Nationale Bomenbank een bomenplan voor het gehele projectgebied opgesteld. Uitgangspunt is dat uiteindelijk minimaal het huidige aantal bomen in de nieuwe situatie terugkomt. Voorafgaand aan de aanvraag voor de omgevingsvergunning voor het kappen van bomen wordt een aparte inloopavond georganiseerd waarin de keuzes om bomen te ontzien, te verplaatsen of te vellen worden toegelicht. Bewoners worden hiervoor via een wijkbericht uitgenodigd.

Ga voor meer informatie over de busbaan, om de vaststellingsrapporten te downloaden en het ontwerp naar de website http://ift.tt/1NWTdTp

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.