Via Nova College zet zich in voor Serious Request 2015

Ook dit jaar heeft het Via Nova College zich ingezet voor Serious Request, waar het Glazen Huis dit keer in Heerlen te bewonderen.

Serious Request college geld sportOnder begeleiding van studenten van het ROC Sportcollege (allen oud-leerlingen van het Via Nova College), hebben zo’n 100 sportklassers zich 12 uur lang in het zweet gewerkt om zo veel mogelijk geld op te halen om miljoenen jongeren in conflictgebieden een betere toekomst te bieden. Van zeven uur in de ochtend tot zeven uur in de avond was het sporten wat de boventoon sloeg. Zo moesten de leerlingen worstelen, handballen, voetballen, dansen en werd er lesgegeven in Capoeira en Teakwondo.

Serious Request sport college geldTraditioneel werden de laatste uren afgesloten met een clinic basketbal (georganiseerd door eredivisieclub UBALL), een trefbalcompetitie met enthousiaste ouders èn een voetbalwedstrijd tussen een team van vrouwelijke docenten en sportklas-meiden. Nadat de klok 19.00 had aangegeven werd er onder luid applaus van zowel deelnemers, begeleiders en aanwezige ouders bekend gemaakt dat er meer dan €7000,- was opgehaald!

Serious Request sport geld collegeHet Via Nova College kan met trots terugkijken op een zeer geslaagde dag, waarbij alle sportklassers van leerjaar 1 t/m 4 zich van hun beste kant hebben laten zien. Uiteraard kon dit niet doorgaan zonder ondersteuning van ouders èn studenten van het ROC Sportcollege. Allen bedankt en op naar volgend jaar!

1 gedachte over “Via Nova College zet zich in voor Serious Request 2015”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.