Reload wint Grote Prijs van Leidsche Rijn 2015

Op donderdag 17 dec vond in Azotod de finale plaats van de Grote Prijs van Leidsche Rijn, bandwedstrijd voor jongeren. Na optredens van zes finalisten koos de jury Reload als winnaar. De publieksprijs werd door het publiek bepaald en ging naar The Globalist.

De bands hadden merkbaar aandacht besteed aan hun performance. Nummers werden professioneel aangekondigd en ingeleid, bandleden wisselden door de set heen van instrument en hadden hun outfit goed op elkaar afgestemd.

Reload 2015-12-17 finale Grote Prijs van Leidsche Rijn 323-1_foto Lisanne Lentink_2500Winnaar Reload is ontstaan uit een band van de theatervoorstelling Fokken van De Vrijstaat. In de huidige bezetting bestaat de band anderhalf jaar en werd al veertien keer eerder opgetreden, onder meer in de hal van Tivoli Vredenburg. Reload speelde drie zelfgeschreven nummers en viel op doordat ze als enige werkten met Nederlandse teksten. Doris Vervuurt (zang) zette een indrukwekkende performance neer, die deed denken aan Wende Snijders, en de band oogde één geheel.

The Globalist combineerde een stevig rockgeluid met een sympathieke en humoristische presentatie. Zanger/gitarist David weet het publiek te vermaken en toont zich duidelijk de bandleider. Hij weet wat hij wil en weet dat uitstekend over te brengen.

Reload 2015-12-17 gpvlr 406-1_foto Lisanne Lentink_2500De winnaars gingen niet met lege handen naar huis. Onder de prijzen vielen onder mee een opname bij Studio Moskou, gratis tijd in de repetitieruimte van dB’s en zangles bij Vocal Arts Academy. Volgend jaar is er weer een Grote Prijs van Leidsche Rijn.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn is een bandwedstrijd voor jong muzikaal talent in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern en is een programma van Cultuur19, DOENJA Dienstverlening, De Vrijstaat en Azotod.

Foto’s: Lisanne Lentink

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.