1000 nieuwe sociale huurwoningen moeten het gevolg worden van nieuwe woonafspraken

De woningcorporaties, huurdersorganisaties en de Gemeente Utrecht hebben afspraken voor de komende vier jaar gemaakt omtrent huurwoningen. Enkele voorbeelden zijn ruim duizend sociale huurwoningen netto erbij, betere energieprestaties en matiging van de huurverhoging. Ondanks deze afspraken zal er een tekort blijven van 3000 sociale huurwoningen na 2020. Een van de doelstellingen van deze afspraken is dat mensen met een laag inkomen in Utrecht goed kunnen wonen.

Leidsche Rijn
Een groot deel van de nieuwe sociale huurwoningen zal in Leidsche Rijn geplaatst worden. De nieuwbouw zal bestaan uit: sociale huur (1.377), vrije sector huur (155), koopwoningen (197) en studentenwoningen (650). Daarnaast hebben de corporaties de ambitie nog ruim 900 woningen te bouwen. De planning en de locaties voor deze woningen is nog niet bekend.


Advertentie:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.