Vreedzame Wijk Vleuten-De Meern

Wat is de vreedzame wijk?
Bij de Vreedzame wijk wordt de succesvolle methodiek de Vreedzame school toegepast op wijkniveau.  Kinderen leren op een vreedzame manier conflicten op te lossen en elkaar en andere buurtbewoners positief te benaderen. Steeds meer organisaties in Vleuten – De Meern die met kinderen en jeugd werken omarmen deze pedagogische samenhang en hun medewerkers hebben de training gevolgd.

Wat levert het op?
Kinderen leven steeds meer in gescheiden werelden (school, thuis, straat). Door samenhang te creëren wordt het voor hen duidelijk dat er overal dezelfde verwachtingen zijn en dezelfde regels en afspraken gelden. Tegelijk werkt zo iedereen aan een veilig, positief sociaal klimaat waarin participatie centraal staat. De kracht van de Vreedzame wijk ligt in het uitrollen van deze methode bij instanties die in de wijk met kinderen  en jeugd werken. De onderwijzer, de voetbaltrainer, de speeltuinbeheerder of buurtvrijwilliger spreken dezelfde taal, dragen dezelfde waarden uit waardoor onze jonge wijkbewoners op kunnen groeien tot fijne burgers in een democratische maatschappij.

Trainingen:
Stichting Vreedzaam biedt in Vleuten – De Meern trainingen aan waarvoor medewerkers, vrijwilligers en actieve buurtbewoners die met jeugd en jongeren werken zich op kunnen geven. De training bestaat uit drie bijeenkomsten van 2 uur en zal in februari starten bij voldoende belangstelling. De trainingen vinden plaats op donderdagochtenden in buurtcentrum Weide Wereld. Heeft u belangstelling voor de training of wilt u meer weten over de Vreedzame wijk? Of wilt u uw organisatie/vereniging met alle medewerkers Vreedzaam trainen? Mailt u dan naar Sandra Willemsen, coördinator Vreedzame Wijk Vleuten – De Meern, sandrawillemsen@welzaamutrecht.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.