Gemeente Utrecht kan door met busbaan Vleuterweide

De gemeente Utrecht kan verder gaan met het uitwerken van de plannen voor vernieuwing van de busbaan in Vleuterweide. Omwonenden konden commentaar geven op het ontwerp van de busbaan; daar is uit naar voren gekomen gekomen dat er veel draagvlak is voor de plannen.

De bewoners van de Kruidentuin hadden wel enkele aanmerkingen. Hier gaat de gemeente Utrecht verder naar kijken. Daarnaast wordt er nader onderzoek verricht naar het gedeelte van de busbaan bij het winkelcentrum in Vleuterweide.

Op de busbaan in Vleuterweide zijn in het verleden meerdere ongelukken gebeurd. Daarom besloot de gemeente in juli 2015 dat er maatregelen hiertegen genomen moeten worden. Sindsdien is de gemeente Utrecht bezig met het onderzoeken welke aanpassingen moeten worden doorgevoerd. Het gaat vooral om het verminderen van het aantal oversteekplekken en kruisingen met reguliere wegen.

De gemeente zegt extra tijd te hebben uitgetrokken om de inspraakprocedure zorgvuldig af te handelen. Het project heeft daardoor vertraging opgelopen. In maart 2016 wordt begonnen met de werkzaamheden aan het meest noordelijke deel van de busbaan.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.