Blog: Initiatief ColorsConnect organiseert kick-off bijeenkomst

Toen ik 2,5 jaar geleden kwam werken als sociaal makelaar in Vleuten-De Meern, had ik het gevoel dat ik mijn antennes moest afstellen. Na jarenlang gewerkt te hebben in wijken als Lombok, Hoograven en Lunetten, kwam ik nu in een wijk te werken waarvan de samenstelling ruim 78% autochtoon was en ruim 21% allochtoon. Als sociaal makelaar werk je samen met mensen en dat is het eerste waar ik onderzoek naar deed: wie woont er in deze wijk en wat speelt er? Maar ook de samenstelling van een relatief nieuw team sociaal makelaars veranderde. Ik ben een geboren Utrechtse, met een Marokkaanse achtergrond en qua leeftijd de jongste sociaal makelaar van Welzaam. Met trots zeg ik een aanwinst in het team.

Handen ineengeslagenDat is nogal wat, dat ik dat met trots kan zeggen. Mijn antennes werden afgesteld en ik ben me gaan acclimatiseren. Maar he, dat ben ik. Ik kom in contact met buurtbewoners met diverse culturele achtergronden. Allemaal bijzonder, uniek in hun zijn en elk levert in meer of mindere mate een eigen bijdrage aan de buurt. Helaas ontvang ik ook signalen van mensen die zich niet prettig voelen in de wijk en aan mij een taak om uit te zoeken waardoor dit komt. Nog belangrijker om uit te zoeken wat de mensen zélf kunnen doen om zich prettiger te voelen in de eigen buurt. Ja, ik vraag wel wat van de bewoner.


Advertentie:

Samenwerken en verbondenTerwijl ik in mijn hersenpan van alles probeer te bedenken, neemt Jacqueline (bewoonster uit Vleuterweide) contact met mij op. “Nadoua, ik vind het interessant om de diverse culturen in de wijk bij elkaar te brengen, zodat er meer begrip komt voor elkaar.” Na een brainstorm is het initiatief ColorsConnect geboren. ColorsConnect wil bewoners uit Vleuten-De Meern die afstand voelen tussen verschillende culturen bij elkaar brengen, door diverse activiteiten te organiseren, zodat er meer begrip ontstaat voor elkaar. Als sociaal makelaar ondersteun en denk ik mee met Jacqueline om dit initiatief vorm te geven. Draagvlak voor dit initiatief kan niet ontbreken. Daarom vindt er een kick-­off bijeenkomst plaats op woensdag 17 februari 2016 van 09.30 -­ 11.30 uur in buurtcentrum de Weide Wereld (Teunisbloemlaan 48, 3452 CB Vleuten)​. Lijkt het je leuk om mee te denken en mee te doen? Geef mij dan je komst door via email nadouadahmane@welzaamutrecht.nl of bel 06-26042429.

Nadoua Dahmane
Sociaal makelaar bij Welzaam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.