Kasteelbus voor Kasteel de Haar

Goed nieuws voor Kasteel de Haar en voor iedereen die gebruik maakt van het openbaar vervoer: in 2016 is Kasteel de Haar opgenomen in de dienstregeling van U-OV met lijn 111 Vleuten – Kasteel de Haar. Lijn 111 rijdt op woensdagen, zaterdagen en zondagen en in schoolvakanties de gehele week tussen Vleuten en Kasteel de Haar. Voor De Haar gaat met een bushalte voor de deur een lang gekoesterde wens in vervulling. Het kasteel was altijd al goed bereikbaar met de auto en de fiets, maar met de komst van de bushalte is het kasteel voor het eerst in de geschiedenis ook bereikbaar met een halte aan de voet van het kasteel voor bezoekers die gebruik maken van het openbaar vervoer.

ov_halte_klein utrecht busKasteel de Haar is de provincie Utrecht en de gemeente Utrecht bijzonder dankbaar voor het mogelijk maken van de goede OV-bereikbaarheid van het kasteel. De provincie heeft de opname in de dienstregeling mogelijk gemaakt en de gemeente heeft de aanleg van de bushalte gerealiseerd.


Advertentie:

Jacqueline Verbeek-Nijhof, gedeputeerde Provincie Utrecht
‘Met meer dan 260.000 bezoekers per jaar is Kasteel de Haar een topattractie in de provincie Utrecht. Deze bestemming verdient een betere bereikbaarheid, ook per openbaar vervoer. We zijn blij dat het gelukt is om het Kasteel beter bereikbaar te maken.’

Jeroen Kreijkamp, wethouder Economische Zaken en Citymarketing Gemeente Utrecht
‘Wij zijn blij dat Kasteel de Haar voortaan per bus bereikbaar is. Utrecht heeft veel te bieden. Bereikbaarheid van toeristische attracties is hierbij erg belangrijk. Fijn dat onze inspanningen voor de bereikbaarheid per openbaar vervoer van Kasteel de Haar zijn vruchten heeft afgeworpen.’

Michel van den Munckhof, directeur U-OV
‘Het hele jaar bruist Kasteel de Haar van de activiteiten. Een toeristische trekpleister van dit formaat verdient een goede bediening met het openbaar vervoer en die biedt U-OV dan nu ook graag met lijn 111.’

Anetta de Jong, directeur Kasteel de Haar
‘Wij zijn bijzonder verheugd dat ons prachtige kasteel vanaf nu goed bereikbaar is voor bezoekers die met de bus willen komen. Het is echt geweldig dat Kasteel de Haar met deze eigen ‘kasteelbus’ voor een breder publiek letterlijk bereikbaar is geworden.’

Dienstregeling U-OV Lijn 111 Vleuten – Kasteel de Haar:
De exacte dienstregeling van lijn 111 van U-OV is te vinden via www.kasteeldehaar.nl en via www.u-ov.info.

De bushalte bij Kasteel de Haar is mede mogelijk gemaakt door:

provincie utrecht gemeente utrecht

u_ov utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.