Stel jezelf voor! Interview met Advocatenkantoor De Zaak in Recht

Leidsche Rijn is een ondernemer rijker. Ingrid van den Heuvel-Beerens begon op 1 januari 2016 haar eigen advocatenkantoor De Zaak in Recht. Sacha Willems van Beter Geschreven sprak met haar.

Ingrid woont in Vleuten. Ze werkt nu ook in Vleuten, vanuit haar fris en modern ingerichte kantoor in het Element Offices kantoorgebouw, midden in het winkelcentrum Vleuterweide aan de Middenburcht 136.

Alhoewel ze hier pas net is ingetrokken, voelt Ingrid zich al duidelijk thuis. Nadat zij eerst jarenlang ervaring heeft opgedaan bij andere advocatenkantoren, is ze heel blij dat ze nu voor zichzelf is begonnen. Ik vroeg haar naar de reden.

Mr. Ingrid van den Heuvel-Beerens
Mr. Ingrid van den Heuvel-Beerens

Waarom ben je ondernemer geworden?
Ingrid: “Ik wil de advocatenpraktijk op mijn eigen manier kunnen inkleden en uitvoeren. Dit kantoor staat helemaal voor hoe ik zelf ben en wat ik wil uitdragen.

Werk je alleen?
Ik heb deze praktijk in mijn eentje en daarnaast heb ik goede contacten met advocaten uit de regio die ook een eigen kantoor hebben. We voeren regelmatig overleg en nemen elkaar waar bij ziekte en vakanties”, vertelt Ingrid. “Daarbij had ik deze stap niet kunnen zetten zonder mijn stabiele thuisfront.

Voor welke zaken kunnen particulieren bij je terecht?
Ingrid: “Ik ben gespecialiseerd in familierecht, strafrecht en jeugdrecht. Hierin heb ik alle ervaring opgedaan en opleidingen gevolgd.” Ze licht alle drie deze gebieden toe:

Familierecht
“Bij familierecht denkt men al snel aan bijstand bij ruzies over echtscheiding en alimentatie. Dit kan echter ook heel mooi in overleg worden geregeld via mediation. Daar houd ik mij ook mee bezig en wil ik mij steeds meer op toeleggen. Daarnaast behandel ik allerlei andere familierechtzaken, zoals voornaamswijzigingen en gezagsgeschillen. Ik zie niet alleen de conflicten, maar ook de mooie resultaten. Ik vind het fijn om er bijvoorbeeld aan bij te kunnen dragen, dat iemand de verantwoordelijkheid weer kan nemen en het gezag weer terugkomt op de goede plek!”

Jeugdrecht
“Als het gaat om problemen met Jeugdzorg, ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing bijvoorbeeld, dan spreken we over jeugdrecht. Daarvoor vind ik het heel belangrijk om een goede relatie te hebben met alle betrokken partijen. Zo heb ik goed contact met verschillende buurtteams en dat helpt.” Ingrid voegt toe dat ze het heel mooi vindt als het op goede gronden lukt om een uithuisplaatsing te voorkomen.

Strafrecht
Oorspronkelijk is Ingrid afgestudeerd in het strafrecht. Nog steeds staat zij verdachten graag bij. Zo doet het haar deugd om een verdachte die zojuist is vastgezet op het politiebureau, duidelijkheid te verschaffen.  Het maakt haar niet uit wat het ten laste gelegde feit is. Ingrid biedt helderheid in de op dat moment onzekere en soms zelfs onduidelijke situatie.

Ik krijg het gevoel dat die duidelijkheid een rode draad is in je werk. Klopt dat?
Ingrid knikt instemmend. “Ja, duidelijkheid vind ik belangrijk. Ik ben zelf duidelijk en transparant. Over mijn kosten ben ik bijvoorbeeld ook heel open; die staan duidelijk op de website. En ik werk gestructureerd. Als cliënten gaan scheiden, krijgen ze van mij om te beginnen een lijst met daarop alle informatie en papieren die ik van ze nodig heb. Dat geeft duidelijkheid en inzicht.” 

Advocatenkantoor De Zaak in Recht
Advocatenkantoor De Zaak in Recht

Waarom moet iemand die een advocaat nodig heeft, jou inschakelen?
Ingrid zegt: “Dat moet niet. De basis van een werkrelatie is voor mij vertrouwen. Ontbreekt dat, dan heb ik contacten naar wie ik graag doorverwijs. Maar voelt het van beide kanten goed en gaan we een samenwerking aan, dan kunnen cliënten van mij verwachten dat ik mij volledig voor hun belangen inzet.”

Wat voor advocaat ben je?
“Ik ben geen ‘schreeuwadvocaat’”, zegt Ingrid. “Ik ben betrokken en probeer op een constructieve manier oplossingen voor de langere termijn te bereiken. Geen opsmuk, maar gewoon goede kwaliteit. Ik vind het belangrijk om mijn naam hoog te houden. Als ik de rechtszaal binnenstap, dan moet de rechter weten dat ik niet zo maar wat kom roepen, maar dat het serieus niet is gelukt om de zaak onderling te regelen.”

Waar staat De Zaak in Recht over 5 jaar?
“Over 5 jaar heb ik meer zaken, maar altijd met die grens dat ik alle zaken voldoende aandacht kan geven. En ik wil heel graag mijn mediationpraktijk uitbreiden. Hiertoe volg ik al de erkende Mediation opleiding aan het opleidingsinstituut van de Vereniging voor Familierecht en Scheidingsmediators (vFAS), waar ik eerder al de gerenommeerde opleiding tot familierechtspecialist volgde.”

Kan iemand die een advocaat nodig heeft eerst vrijblijvend met jou kennismaken?
Ingrid: “Jazeker. Elke vrijdag heb ik tussen 09.00 – 12.00 uur gratis spreekuur. Op afspraak beantwoord ik dan een half uur lang vrijblijvend en zonder kosten allerlei juridische vragen. Ik vind het belangrijk dat de advocatuur toegankelijk blijft voor elke portemonnee. Ook kan iemand die overweegt mij in te schakelen de zaak eerst tijdens een vrijblijvend kennismakingsgesprek van een half uur aan mij voorleggen. Zo kunnen we bekijken of ik bij het juridisch probleem kan helpen en of het klikt, zonder dat meteen de meter gaat lopen.”

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Bel Ingrid op 030 755 53 88 of kijk op www.dezaakinrecht.nl/contact/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.