Winterweek van start met echt winterweer

Op zondag 17 januari is de Winterweek van Utrecht Natuurlijk begonnen met tuinvogelactiviteiten op vier verschillende plekken in de stad. Het dunne laagje sneeuw leek speciaal voor deze start neergelegd. De hele week zijn er nog winterse activiteiten voor jong en oud te beleven op de steedes van Utrecht Natuurlijk.

Met winters weer trekken vogels naar de stad. Tijdens de vogelexcursies en het tuinvogels tellen van afgelopen zondag werden er dan ook bijzondere vogels gespot. Om vogels te lokken naar eigen tuin en balkon maakten bezoekers pindaslingers, vetbollen en pindakaasappels.

Bij stadstuin Klopvaart maakten zo’n vijftig bezoekers vogelvoer en timmerden vogelhuisjes. Ruim driehonderd mensen bezochten Griftsteede en maar liefst 27 vogelsoorten werden geteld tijdens de excursie o.l.v. IVN. Waaronder de buitenlandse aanwinst: de halsbandparkiet. Zo’n zestig kinderen maakten vogelvoer voor hun eigen vogelrestaurant. Ook bij Koppelsteede in Lunetten hebben mensen bijzondere vogels gespot en vogelvoer gemaakt. Bezoekers van Steede Hoge Woerd kregen een warm welkom van de schapen van de Steede en gingen daarna op zoek naar de vogels. Zij spotten dertien vogelsoorten waaronder de heggenmus. Een nieuwkomer in dit Vinexgebied.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.