Gemaskerd bal op Kasteel de Haar

Maskerade parade met je eigen masker op!

Op Kasteel de Haar kunnen kinderen in de voorjaarsvakantie van 20 februari t/m 6 maart 2016 leren hoe het eraan toe gaat op een gemaskerd bal in het grootste en deftigste kasteel van Nederland. In 1907, ruim 100 jaar geleden, organiseerden de baron en barones voor het eerst een gemaskerd bal op De Haar. Het was een populaire familietraditie, die ook door de latere generaties werd voortgezet. Bij een gemaskerd bal hoort natuurlijk een masker. Versier je eigen masker, trek je deftigste kleding aan en bezoek deze voorjaarsvakantie ‘Gemaskerd bal op De Haar’. Deze activiteit maakt onderdeel uit van de kinderrondleiding.

gemaskerd bal op de haar voorjaarsvakantie kasteel de haarBal Masqué: neem je eigen masker mee!
Bals en feesten hoorden bij het adellijke leven en gemaskerde bals waren 100 jaar geleden heel populair bij deftige dames en hoge heren. Onherkenbaar door hun maskers voelden zij zich vrijer om te dansen. Baron Etienne en barones Hélène gaven regelmatig een Bal Masqué, zij waren er dol op. Zij leerden elkaar zelfs kennen op een gemaskerd bal, waar baron Etienne verkleed als Hercules met knots indruk op haar maakte. De latere generaties zetten deze traditie voort op Kasteel de Haar.

Kasteel de Haar organiseert in de voorjaarsvakantie van 20 februari t/m 6 maart 2016 de kinderactiviteit ‘Gemaskerd bal op De Haar’. Vroeger waren bekende kunstenaars, filmsterren en artiesten te gast op Kasteel de Haar. Deze chique gasten werden door de baron en barones flink in de watten gelegd. Het hoogtepunt was het gemaskerd bal, waar iedereen de mooiste maskers droeg en met elkaar ging dansen. Leer deze voorjaarsvakantie alles over hoe het er op De Haar aan toe ging tijdens een gemaskerd bal. Ontdek ook meer over dineren en slapen op het kasteel, zodat je precies weet hoe belangrijke gasten op het kasteel ontvangen werden.

gemaskerd bal op de haar voorjaarsvakantie kasteel de haarDownload je eigen masker
Op een gemaskerd bal mag een masker natuurlijk niet ontbreken! Download daarom thuis je eigen masker via www.kasteeldehaar.nl en versier het masker met glitters, stiften, potloden of andere versiersels. Neem je mooiste masker mee naar de kinderrondleiding en maak je outfit compleet met je deftigste kleding!

Kom met de kasteelbus
Goed nieuws voor alle kinderen die graag met de bus naar het kasteel komen. In de voorjaarsvakantie rijdt elke dag een speciale bus naar Kasteel de Haar vanaf station Vleuten (lijn 111). Kijk voor de actuele dienstregeling op www.kasteeldehaar.nl.

De kinderactiviteit ‘Gemaskerd bal op De Haar’ maakt onderdeel uit van de kinderrondleiding ‘De barones vertelt’. Tickets en meer informatie via www.kasteeldehaar.nl.

Bezoekersinformatie
Activiteit: Gemaskerd bal op De Haar
Data: 20 februari t/m 6 maart 2016
Leeftijd: 4 – 10 jaar
Locatie: Kasteel de Haar Utrecht
Informatie & reserveren : www.kasteeldehaar.nl

3 gedachten over “Gemaskerd bal op Kasteel de Haar”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.