Leidsche Rijn heeft een excellente school: KBS De Achtbaan

Utrecht heeft drie excellente scholen. Dat heeft de Onderwijsinspectie maandag 18 januari bekend gemaakt. Het gaat om de OBS Overvecht, het Stedelijk Gymnasium en KBS De Achtbaan in Leidsche Rijn.

Om voor excellente school in aanmerking moet een school aan meerdere voorwaarden voldoen. Zo moet in ieder geval het niveau van het onderwijs al een aantal jaren goed zijn en moet de school zich onderscheiden van andere scholen. Dit kan door bijvoorbeeld extra aandacht aan specifieke groepen leerlingen te geven, door extra vakken zoals wetenschap of internationalisering in te stellen of door een vernieuwende manier van lesgeven in te voeren, zoals het maken van een andere dagindeling of het gebruiken van digitale middelen.

KBS De Achtbaan Leidsche RijnKBS De Achtbaan

KBS De Achtbaan dankt de uitverkiezing met name aan het plusaanbod voor meer- en hoogbegaafde leerlingen en kunst- en cultuureducatie. Schoolleiders Loes Peterse en Kim de Mos laten weten trots te zijn op de uitverkiezing. “Met dit plusaanbod is er een breed scala om de verschillende talenten van kinderen te erkennen, herkennen en te ontwikkelen. Dit predicaat voelt als een enorme waardering.”

3 reacties op “Leidsche Rijn heeft een excellente school: KBS De Achtbaan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.