In Between Café dinsdag 9 februari 2016

30 januari 2016 12:23  Redactie  Reageer

Op dinsdag 9 februari 2016 ben je van harte welkom bij de tweede ‘In Between Café Leidsche Rijn’­ bijeenkomst van 2016. Wederom gehouden in het prachtige Parkrestaurant Anafora gelegen in het Maximapark. De workshops van deze bijeenkomst hebben betrekking op vrijwilligerswerk en mindfulness, interessante onderwerpen die ook weer aansluiten op de belevingswereld van deze veranderende maatschappij.

Workshop 1
“Vrijwilligerswerk, iets voor jou?” door Ida van der Weijden & Mirjam de Boer
Als werkzoekende wil je graag snel weer aan het werk. Maar dat is niet altijd makkelijk te vinden. Je wilt graag de kans op een baan verhogen en je wilt graag waardevolle ervaringen opdoen. Je kunt bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen. Maar welk vrijwilligerswerk past bij je? Op welke manier kan vrijwilligerswerk bijdragen aan je baankansen? Aan welke regels moet je je houden als je een uitkering ontvangt?

De Vrijwilligerscentrale Utrecht kan je helpen met deze vragen en meer! De Vrijwilligerscentrale stimuleert het Utrechtse vrijwilligerswerk en adviseert vrijwilligers over de vele mogelijkheden binnen het vrijwilligerswerk. Mirjam de Boer en Ida van der Weijden gaan in op deze onderwerpen en zullen hun persoonlijke ervaringen hierover delen. Mirjam is vrijwilligster bij de Vrijwilligerscentrale. Ida is reeds langere tijd enthousiast betrokken bij het In Between Café Leidsche Rijn en is eveneens al een paar jaar actieve deelneemster bij Netwerkgroep Baan In Zicht.

Workshop 2
“Mindfullness” door Mariëtte Verhoef
Dit is een kennismakingsworkshop over Mindfulness. De zoektocht naar werk kan erg stressvol zijn. In deze workshop vertelt Mariëtte Verhoef over mindfulness, wat het is, hoe het werkt en wat het voor jou kan betekenen. Vanuit haar eigen ervaring neemt ze je mee in de wereld van ontspanning & bewustwording en laat je ervaren wat mindfulness is. Door bewust aanwezig te zijn in het hier & nu, kom je los van zorgende gedachten en gevoelens. Ze zijn er wel, maar je laat jezelf er niet door meeslepen. Hierdoor kom je positiever en steviger in je schoenen te staan!

De rode draad in het leven van Mariëtte Verhoef is meditatie. Het helpt haar te ontspannen in tijden van stress en ze staat daardoor ook steviger in het leven. Ze vindt het geweldig anderen in hun ontwikkelingsproces te begeleiden.

IBC­Special: Ondernemersmarkt op 22 maart 2016
Zoals jullie wel bekend is een aantal deelnemers van het In Between Café samen met de OVLR (Ondernemersvereniging Leidsche Rijn) en de BKO (Bedrijvenkring Oudenrijn) bezig met de voorbereidingen voor de Ondernemersmarkt die op 22 maart a.s. gehouden wordt. Het is voor ons allen een unieke kans om met regionale ondernemers in contact te komen. Tijdens de Ondernemersmarkt wordt ook een workshop gehouden door het In Between Café. Graag geven we jullie een update over de ontwikkelingen op dit terrein tijdens de bijeenkomst van 9 februari a.s.

Programma en locatie
Locatie is de Parkzaal van Parkrestaurant Anafora in het Maximapark. Inloop vanaf 09.45 en om 10.00 uur starten we. Het officiële programma sluiten we gezamenlijk af om 11.45 uur.

Waardebepaling achteraf
Wij vertrouwen in de kracht van het evenwicht tussen geven en ontvangen. Daarom hanteren wij het principe van waardebepaling achteraf. Dit houdt in dat workshop vrij toegankelijk is. We vragen je om van te voren na te denken over wat je van de workshop verwacht. Aan het einde van de workshop, bepaal jij wat de workshop jou heeft gebracht. Wij nodigen je daarbij uit dit te waarderen in de vorm van een, voor jou passende, bijdrage in het ‘varkentje’ of door jouw talenten beschikbaar te stellen om de organisatie van het In Between Café verder te helpen.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.


Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website