Bouwupdate Winkelcentrum Leidsche Rijn

In Leidsche Rijn Centrum, tussen de spoorlijn en Grauwaartsingel, wordt hard gewerkt door bouwcombinatie Dura Vermeer-Trebbe.

Over twee weken staan de 642 heipalen in de grond, die een vijf verdiepingen tellend complex dragen. Wellicht hebt u weinig gehoord, vanwege de geluidsisolerende blokken die het geluid zo veel mogelijk absorberen. Er wordt gebruik gemaakt van twee typen palen: de zogenaamde Vibro-palen en Prefab betonnen palen. Deze laatsten staan het dichtst aan de spoorzijde en zorgen samen met een dikke keerwand voor stevigheid van de bouwlagen. Dat is nodig gezien het verkeer op de Vleutensebaan, dat een belangrijke verbindingsweg wordt tussen Leidsche Rijn en Utrecht-Stad.

Het gebouw dat bedoeld is voor wonen, winkelen en ondernemen is door drie verschillende architecten ontworpen. Elk van hen tekende een stuk of zijde van het gebouw, waardoor het veel verschillende uitstralingen zal krijgen. Na het heien gaan de bouwondernemingen verder met de kelder en een grote ondergrondse parkeergarage die zich verbindt met winkeliers. Zo verwelkomen we de Jumbo Foodmarkt en zullen de eerste appartementen in het gebouw Edmund dit voorjaar in de verkoop gaan.

11 gedachten over “Bouwupdate Winkelcentrum Leidsche Rijn”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.