Publieksprimeur Kasteel de Haar: de mooiste plekken zélf ontdekken

Voor het eerst in de geschiedenis van Kasteel de Haar kunnen bezoekers vanaf 16 maart 2016 zélf op ontdekkingstocht door het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland. Op veler verzoek biedt De Haar dit voorjaar de publieksprimeur om zelfstandig door het kasteel te dwalen. Tegelijkertijd opent Kasteel de Haar voor de 2e keer in 100 jaar de slaapkamers waarin de illustere gasten zoals Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore destijds ‘deftig dutten’ op het kasteel. Nooit eerder was er in De Haar ‘zo veel kasteel’ tegelijk te bekijken tijdens één bezoek, deze unieke combinatie is tijdelijk te beleven van 16 maart tot en met 30 juni 2016 op Kasteel de Haar Utrecht.

kasteel_de_haar_23_1_16_7699De mooiste plekken zélf ontdekken
Ruim een eeuw bestond de traditie dat Kasteel de Haar één maand per jaar, september, werd bewoond door familie van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Al vanaf de start van de septembertraditie ruim 100 jaar geleden stelde baron Etienne het kasteel in de overige maanden van het jaar open voor het publiek. De afgelopen eeuw kon dat uitsluitend met een rondleiding. Vanaf 16 maart biedt Kasteel de Haar de publieksprimeur voor bezoekers die graag zélf de mooiste plekken willen ontdekken. Voor iedereen die liever zelf bepaalt hoe je door het kasteel loopt, waar je stil staat, waar je meer over wilt weten en waar je langer naar wilt kijken of luisteren.


Advertentie:

Deftig dutten: Slaapkamergeheimen van De Haar
Iedereen die geen genoeg van het kasteel kan krijgen, kan vanaf 16 maart ook de slaapkamer-rondleiding volgen. Voor de 2e keer in 100 jaar opent De Haar wegens succes de slaapkamers waarin de beroemde gasten zoals Yves Saint Laurent, Brigitte Bardot, Gregory Peck, Joan Collins en Roger Moore destijds ‘deftig dutten’ op het kasteel. Nooit eerder was er ‘zo veel kasteel’ tegelijk te bekijken tijdens één bezoek. Naast de personeelsruimtes en de feestzalen zijn nu ook de slaapvertrekken weer tijdelijk te zien. Waarom forceerde een kamermeisje de toegang tot de slaapkamer van operadiva Maria Callas? En wat spookte Brigitte Bardot in de nachtelijke uurtjes uit op een brommer in het kasteel? Deze en andere slaapkamergeheimen van De Haar worden dit voorjaar ontrafeld.

Bezoekersinformatie – Vanaf 16 maart 2016
Kasteel de Haar is 7 dagen per week geopend van 10.00 – 17.00 uur.
De entreeprijs voor een bezoek aan het kasteel (incl. park en tuinen) bedraagt € 14,00 voor volwassenen, € 9,00 voor kinderen (4-12 jaar) en is voor museumkaarthouders gratis.

De slaapkamerrondleiding vindt dagelijks plaats en gaat ieder heel uur van start. Reserveren voor de slaapkamerrondleiding kan via www.kasteeldehaar.nl, voor deze rondleiding geldt een toeslag van
€ 3,50 p.p.

1 reactie op “Publieksprimeur Kasteel de Haar: de mooiste plekken zélf ontdekken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.