Leidsche Rijn helpt de bouwput van Utrecht Centrum

Het witte, gloednieuwe Utrechtse stadskantoor is niet alleen een nieuwe icoon van hoogbouw in de binnenstad, het is het middelpunt van alle bouwactiviteiten in het centrum van de domstad. Het is hier de grootste bouwkeet van Nederland”, grapt Simon Roozen, manager uitvoering van de gemeente.

StationsgebiedWestLuchtfoto_15102015
Op het enorme bouwterrein wordt momenteel de hand gelegd aan het golvende dak van de stationshal, en verder langs het spoor ligt het westelijke deel van een nieuwe voetgangersverbinding over de spoorlijnen, de Moreelsebrug, al klaar. Op het Jaarbeursplein ligt een enorme zandvlakte waar de komende weken nog damwanden worden ingetrild. Daarna wordt de grond tot zo’n 8 meter diepte afgegraven om plaats te maken voor een parkeergarage. Het bijzondere is: “Dat zand wordt gebruikt voor woningbouw in Leidsche Rijn.”


Advertentie:

www.bouwpututrecht.nl is net als Regio Leidsche Rijn een project van bewoners.
Hier vindt u informatie, bouwvoortgang, meningen en andere nieuwtjes.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.