Ramkraak met shovel bij pompstation aan de Proostwetering

Bij het tankstation aan de Proostwetering is met een shovel ingebroken. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips.

Het gebeurt in de nacht van 18 op 19 november 2015. De dieven rammen met een shovel een groot gat in de muur van de tankshop. Daardoor ontstaat een grote schadepost die nu geschat wordt op ruim 150.000 euro. Op bewakingsbeeld is te zien hoe de criminelen de ramkraak plegen.

Audi
Rond 03.30 uur die nacht komt een donkergrijze Audi stationwagen aanrijden, gevolgd door een grote shovel. Uit de Audi stappen drie mannen. Een van hen wijst de bestuurder van de shovel waar hij de pui moet rammen. Door het onstane gat gaan drie van de mannen de shop binnen en weten een paar duizend euro uit de kluis te halen. Vervolgens rijden ze met z’n vieren weg in de donkergrijze Audi. De shovel blijft achter.

Shovel
De shovel blijkt eerder die nacht te zijn gestolen bij een grondsaneringsbedrijf aan de Isotopenweg in Utrecht. Een vrachtwagenchauffeur heeft de shovel zien rijden die nacht tussen 03.15 en 03.30 uur, vanaf de Isotopenweg richting de Atoomweg.

Kentekenplaten
Op de Audi waar de ramkrakers in reden zaten kentekenplaten die gestolen zijn van een auto die geparkeerd stond aan de Sint Eustatiusdreef in Utrecht. De diefstal moet gepleegd zijn op woensdagavond 18 november of in de daaropvolgende nacht. Het gaat om het kenteken 46-RHB-4.

Signalement
Op de bewakingsbeelden is niet veel van de daders te zien. Ze droegen allevier donkere kleding en een zwarte bivakmuts. Opvallend is dat ze dezelfde handschoenen droegen, oranje van kleur met een zwarte tekst bovenop.

Vragen
– Weet u misschien wie deze ramkraak / kluiskraak gepland en uitgevoerd hebben?
– Heeft u informatie over de diefstal van de shovel aan de Isotopenweg?
– Heeft u informatie over de diefstal van de kentekenplaten op de Sint Eustatiusdreef.

image
Ramkraak Proostwetering
Ramkraak Proostwetering
Ramkraak Proostwetering
Ramkraak Proostwetering

Bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.