Brommers met geel kenteken op de rijbaan

Vanaf 14 maart 2016 rijden brommers met een geel kenteken in Utrecht op de rijbaan op alle 50 km/uur wegen. Hiermee verbetert de gemeente de veiligheid van alle weggebruikers. Ook bij wegen buiten de bebouwde kom waar u 60 km/uur mag rijden en er voldoende ruimte is op de weg, is de landelijke richtlijn ‘brommer op de rijbaan’.

Voor een paar wegen in Utrecht zijn er uitzonderingen gemaakt in overleg met verkeerskundigen en de verkeerspolitie. Zo’n uitzondering geldt voor de stadsbaan tussen de Langerakbaan en C.H. Letscherweg.
Door het snelheidsverschil tussen brommers en het overige verkeer kan dat gevaarlijke situaties opleveren.

Rijdt u als bromfietsers (met een geel kentekenplaatje) op een fietspad? Dan riskeert u een boete van € 95,00 plus €9,00 administratiekosten. Alleen fietsers en voertuigen met een blauw kenteken mogen op een fietspad rijden.

Belangrijke en/of grote veranderingen voor verbindingen met Leidsche Rijn zijn te zien op de kaart op de website van de gemeente Utrecht.

3 gedachten over “Brommers met geel kenteken op de rijbaan”

  1. Wij zagen al overal gele bordjes hangen met tot 14 Maart toegestaan, en daarbij een bordje van een scooter/ brommer. Misschien handiger om erbij te vermelden dat het om brommers/scooters met geel plaatje gaat. En dat degene met een blauw plaatje (snor) scooter/brommer er wel gewoon mag blijven rijden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.