Werkzaamheden Wilhelminalaan deze maand van start

De gemeente Utrecht gaat deze maand de fietsoversteek in de Wilhelminalaan nabij het spoorviaduct en de voetgangersoversteek verderop in de Wilhelminalaan veiliger maken.

Veel bewoners vinden de doorgaande route Wilhelminalaan – Bottensteinweg – Pastoor Ohllaan verkeersonveilig en erg druk. Daarom gaat de gemeente delen van deze route opnieuw inrichten.


Advertentie:

Het grootste knelpunt is dat het autoverkeer harder rijdt dan de toegestane snelheid van 30 kilometer per uur. Hierdoor is het voor fietsers en voetgangers niet veilig. Ook is het oversteken niet veilig. Verder heeft de Wilhelminalaan geen voetpad. En er zijn nog meer problemen. De bocht vanaf de Stationsstraat de Bottensteinweg in is niet optimaal. De T-splitsing Pastoor Ohllaan – Hindersteinlaan is niet optimaal. De weg wordt steeds drukker. En er zijn ook klachten over trillingen door zwaar verkeer, over verkeersgeluid en over de luchtkwaliteit.

Maatregelen
De gemeente onderzoekt welke maatregelen genomen kunnen worden. Dit project wordt opgeknipt in onderdelen:

– Aanleg verkeersdrempels Pastoor Ohllaan.
– Verbetering verkeersveiligheid fietsers spoorwegonderdoorgang.
– Verbetering fietsoversteken spoorwegonderdoorgang-Wilhelminalaan: voor de fietsoversteek na de spoorwegonderdoorgang (bij huisnr. 1) is een tijdelijke verbetering bedacht en goedgekeurd. Deze fietsoversteek kan pas begin 2016 gerealiseerd worden. In de Wilhelminalaan is bij het achterommetje (bij huisnr. 14) nog een oversteek die we dan ook verbeteren.
– Verbetering overige (fiets)oversteken Wilhelminalaan-Huis te Vleutenbaan.
– Verbetering T-splitsing Pastoor Ohllaan – Hindersteinlaan.
– Herinrichting Wilhelminalaan.

Het opknippen heeft te maken met afstemming met het zwaar verkeer van de bouwwerkzaamheden tot eind 2016 en met het regulier beheer en onderhoud. De gemeente wil geen desinvesteringen doen. Daarnaast wil de gemeente de mogelijke (tijdelijke) maatregelen snel realiseren.

Lees de stand van zaken en verdere informatie op de website van gemeente Utrecht. Voor informatie over de verkeersveiligheidsplannen kunt u contact opnemen met de heer Koen Westrik van het Projectmanagementbureau, via telefoon 030 – 286 00 00 of stuur een e-mail naar: pmbbureau@utrecht.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.