Blog: verbinden….verbinden…verbinden

Welzaam is de Buurtverbinder… en ik ben Ank van Engelen en ik werk bij Welzaam als Sociaal Beheerder. Voorheen was het voor andere mensen makkelijker om zich iets voor te stellen bij de werkzaamheden die ik doe. Toen was ik nog beheerder.
Iets beheren dat betekent ergens voor zorgen en verantwoordelijkheid voor nemen. Dat is voor de meeste mensen toch wel duidelijk.
Nu echter sinds een paar jaar is daar het woord Sociaal bijgekomen. Bij dit woord op zich kan men zich ook nog wel iets bedenken. Samengevoegd, Sociaal Beheerder, bij dat woord trekken veel mensen nog wel eens de wenkbrauwen op?

Wij, bij Welzaam, in het begin ook hoor! Het was voor mij en mijn collega’s best wel even zoeken in het begin wat onze functie inhield.
Tenslotte was het Vernieuwend Welzijn: een nieuwe manier van werken met de buurt en buurtbewoners van ons gebied Vleuten-De Meern. Maar we zijn goed bezig, al zeg ik het zelf. Welzaam begint steeds meer een begrip te worden in Vleuten-De Meern.


Advertentie:

Welzaam - Ank
Ank van Engelen

Een klein voorbeeld uit de praktijk kan ik wel geven: bij ons in buurtcentrum de Pijler meldt zich een scholiere die een stage zoekt voor haar opleiding. Wij hebben wel een plek. Het is dan van belang dat dit meisje zinvolle taken krijgt waarmee zij vaardigheden opdoet die haar helpen om haar opleiding goed onder de knie te krijgen. Als Sociaal Beheerder ben ik het spinnetje in het web en heb ik veel connecties in de buurt met vrijwilligers, organisaties, de Gemeente, collega’s enzovoort.

Al pratende met collega Sociaal Makelaars, kwamen we op het idee om een kinderclub in de Pijler te gaan starten. De stagiaire kon hiermee aan de slag. Flyers maken, programma bedenken, spullen bij elkaar harken om iets mee te gaan doen, krantenbericht mailen aan de dagbladen, iedere week de kinderen iets bieden. Een formulier maken waarmee kinderen zich in kunnen schrijven.

Al deze vaardigheden helpen haar met haar studie. Ook wist mijn collega Sociaal Makelaar nog een vrijwilligster die het leuk vond om iets met kinderen te kunnen doen. Zij had het nodig om door vrijwilligerswerk na een ziekteperiode weer aan de slag te kunnen. De mensen en kinderen in de buurt hebben er een leuke activiteit bij op de vrijdagmiddag en de ruimte in de Pijler wordt goed benut. Kortom een hele goede verbinding…en dat is dus waar het om gaat!

Ank van Engelen

1 reactie op “Blog: verbinden….verbinden…verbinden”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.