Ook last van bruin water uit de kraan?

Meerdere Utrechters doen melding van bruin water uit de kraan. Vitens is bezig met werkzaamheden, waardoor het water een abnormale kleur heeft voor meerdere huishoudens in en om Utrecht.

bruin water

De waterleiding wordt vervangen, dit duurt nog tot vrijdag 4 maart. Daarna moet het bruine water weg zijn. Mocht Leidsche Rijn hier mee te maken krijgen adviseert Vitens de kraan dicht te houden. Normaal wordt water gefilterd, en zetten deeltjes zich vast in de leidingen. Bij een lek, storing of werkzaamheden kan de stroomsnelheid of –richting verstoord raken waardoor deeltjes loslaten. Binnen enkele uren is de klacht verholpen. Gebruik de kraan die het dichtst bij uw watermeter in de buurt zit, bijv. keuken of toilet. Laat het water flink doorstomen, zodat het schone water uw woning weer binnen komt en de bruine kleur verdwijnt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.