15-jarig meisje opgepakt na plannetje tussen politie en slachtoffer

Afgelopen zondag 28 februari werd een dure jas gestolen vanuit sportschool New Style aan de Ambachtsweg in Utrecht. De dader liep tegen de lamp nadat deze op Marktplaats de jas aanbod.

Nadat de eigenaresse van de dure Parajumper jas erachter kwam dat deze gestolen was speurde ze internet af op zoek naar haar jas en kwam deze al dezelfde dag tegen op marktplaats. Zij herkende de jas aan kenmerkende beschadigingen. De jas werd aangeboden voor €300 terwijl deze maar liefst €900 gekost had.

Diefstal Parajumper jas op marktplaats
Parajumper jas

Hierop besloot zij contact op te nemen met de politie die samen met haar een plannetje maakte om de aanbieder in de kraag te kunnen vatten. Er gingen twee mislukte afspraken aan vooraf maar na de derde was het raak. Het slachtoffer maakte een afspraak met de dievegge op het Berlijnplein. politie van het basisteam Utrecht-West was onopvallend in de buurt en nadat de overdracht had plaatsgevonden werd de verdachte gearresteerd.

15-jarige meisje
Het bleek te gaan om een 15-jarig meisje uit Utrecht. Zij bekende de jas die zondagmiddag te hebben gestolen. Sportschool New Style heeft op prima wijze samengewerkt met de politie en verleende alle medewerking aan het onderzoek. De politie maakt proces-verbaal op en draagt de zaak voor verdere afdoening over aan het Openbaar Ministerie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven