Blog: Van wetboek tot vaatdoek

Over haar eerste weken als ondernemer is mr. Ingrid van den Heuvel-Beerens zeer enthousiast. In januari begon zij haar eigen advocatenkantoor De Zaak in Recht en ze geniet van alles!

Ingrid had alle stoelen in elkaar gezet en haar kantoor gezellig ingericht. Ze keek om zich heen en voelde zich thuis. Dit was helemaal haar werkplek. Maar nu nog cliënten, zoals advocaten klanten noemen… Dat duurde twee dagen. Toen kwam de stroom van mensen die ze mag bijstaan op gang.

Ingrid van De zaak in recht
Ingrid van den Heuvel-Beerens

Hoe ze dat doet? Om te beginnen heeft Ingrid elke vrijdagochtend spreekuur. Op afspraak kunt u uw zaak kort aan haar voorleggen. Ingrid bekijkt of ze u daarin kan bijstaan. En misschien nog belangrijker, of het klikt. Vertrouwen is voor haar de basis. Voelt het van beide kanten goed, dan gaat Ingrid graag een samenwerking aan waarbij zij zich voor 100% inzet.

Wat voor zaken behandelt Ingrid? Haar praktijk is heel divers maar heeft altijd te maken met familierecht, jeugdrecht of strafrecht.

Er is al veel informatie gevraagd over mediation. En op dit moment helpt ze bij gezagsgeschillen en discussies over de hoogte van de alimentatie. Ook staat ze ouders en kinderen bij in een ondertoezichtstelling en uithuisplaatsing. Dat is iets heel ingrijpends in het leven van ouders en kinderen, waarbij zij ineens met een derde instantie te maken krijgen. Ingrid vindt het fijn dat ze dan iets voor hen kan betekenen, waarbij ze begint met het geven van uitleg van de situatie. Het bieden van duidelijkheid is voor Ingrid heel belangrijk.

kantoor De zaak in rechtStrafrechtelijk komt er ook van alles op haar pad. Van diefstal tot mishandelingen. En een intrekking van een rijbewijs in verband met rijden onder invloed van alcohol. Als u dat overkomt, is het goed om iemand in te schakelen die er verstand van heeft. Wist u bijvoorbeeld dat u in dat geval kunt kiezen tussen het voorstel van het OM of de zaak voor de rechter laten komen? En dat er in beide gevallen andere richtlijnen gelden voor de hoogte van de straf?

Zo vliegen de dagen van Ingrid voorbij. De ervaringen van haar cliënten zijn prettig. Zij waarderen haar duidelijkheid en vinden de sfeer bij haar op kantoor gezellig. De drempel is laag.

En wat Ingrid er zelf van vindt? Ingrid is enthousiast over alles wat het hebben van een eigen advocatenkantoor met zich meebrengt. Niets is volgens haar niet leuk. Ook op zondag haar kantoor schoonmaken niet.

Of Ingrid nog wel eens denkt “wat zal ik nu gaan doen”? Nooit. Maar mocht dat gebeuren, dan pakt ze gewoon een vaatdoek!

Wilt u een afspraak maken of meer informatie? Bel Ingrid op 030 755 53 88 of kijk op www.dezaakinrecht.nl/contact

Geschreven door Sacha Willems van Beter Geschreven.

2 gedachten over “Blog: Van wetboek tot vaatdoek”

    1. Ingrid van den Heuvel

      Hai Wilma, altijd welkom om een keer een kop koffie te komen drinken! Goed weekend voor nu!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].