Interview met Cinthya Poulina van XCITE Zumba Dansclub

Om meer gevoel te krijgen bij wat er op de dansvloer bij XCITE gebeurd, stelden wij een paar vragen aan drie Zumba Instructeurs van XCITE Zumba Dansclub.

Deze week is het de beurt aan de energieke Cinthya Poulina!

Waar kom je oorspronkelijk vandaan?
Ik kom oorspronkelijk uit Curaçao en leef nu al 18 jaar in Nederland. Ooit zou ik weer graag terug emigreren naar Curaçao.

Cinthya Poulina van XCITE
Cinthya Poulina van XCITE

Hoe lang geef je al Zumba les? Wanneer is jouw passie voor Zumba ontstaan?
Ik geef met heel veel plezier al 6 jaar lang Zumba les. Mijn passie voor zumba is ontstaan doordat ik al jaren lang salsa en bachata les gaf en vaak optredens gaf. Met dansen kan ik me uiten. Toen ik hoorde van Zumba dacht ik: “Dit is de perfecte manier voor mij om mijn passie over te brengen op anderen op een sportieve manier.

Wat doe je in het dagelijkse leven naast Zumba?
Ik ben in het dagelijkste leven software analist. Daarnaast ben ik moeder van mijn 2 geweldige dochtertjes.

Wat vind je echt leuk aan Zumba?
Ik vind dansen echt heel erg leuk. Met Zumba heb je niet het gevoel dat je aan het sporten bent. Het is eerder een feestje waarbij je heerlijke Caribische muziek draait en een uur lang kan dansen.

Wat is jouw favoriete dansstijl en waarom?
Ik heb vroeger opgetreden in showgroep Matanza DanceCompany. Wij reisden heel Europa af voor Salsa optredens. Tuurlijk vind ik het heerlijk om salsa te dansen, maar ik moet eerlijk zeggen dat ik me tijdens mijn Zumba lessen helemaal uitleef op reaggeton.

Op welke track/nummer ga je helemaal los?
Ik ga wel los op alle nummers. Hahaha. Maar als ik er toch 1 moet kiezen… hmmm.. Moeilijk!!!…. Dan maar het nummer “Fireball” van Pitbull feat John Ryan. 
Fireball:

Waarom zou men echt een keer bij jou een Zumba les moeten volgen?
Mijn lessen zijn een feestje!! Je hebt niet het gevoel dat je sport, maar achteraf zul je het zeker voelen door de spierpijn. Bovendien geef ik ook Zumba Toning lessen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van gewichtjes en wordt er iets effectiever getraind op je spieropbouw. Deze les is echt geweldig indien je gericht wilt werken aan je spieren.

Wat is jou favoriete danspasje?
Ik vind alle danspasjes leuk, maar ik gebruik vaak een single, single, double side step in mijn choreo’s.

Vind je dat iedereen kan leren dansen?
Ik vind dat iedereen Zumba kan leren dansen. Indien je geen dans ervaring hebt en niet ritmisch bent zal het de eerste les wellicht een beetje wennen zijn. Maar ik herhaal vaak de choreo’s bij de volgende lessen waardoor de danspasjes steeds vertrouwder gaan voelen. Ik heb meestal elke week 1 nieuw nummer.

Maak kennis met mijn zumba les op:

Bedankt Cinthya voor het interview! De komende twee weken laten we twee andere zumba instructeurs van XCITE aan het woord.

2 gedachten over “Interview met Cinthya Poulina van XCITE Zumba Dansclub”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].