OBS Pantarijn nieuw station voor Kinderzwerfboek

In de hal van Pantarijn staat sinds deze week een ruilkast vol met kinderzwerfboeken. Kinderzwerfboek wil alle kinderen de mogelijkheid bieden om leuke boeken te lezen. En die visie past helemaal bij het leesonderwijs van Pantarijn.

Het leesonderwijs wordt als 1 van de belangrijkste ontwikkelingen op school gezien want Lezen is de belangrijkste manier om te leren, in papieren vorm of digitaal. Eerst leren lezen, zodat lezen om te leren mogelijk wordt. Want door goed te kunnen lezen zorg je er ook voor dat de leerlingen beter zijn in andere vakken. Daarvoor worden dan ook veel activiteiten ontwikkeld, zoals een eigen bibliotheek, leesouders, voorlezen in diverse groepen, bibliotheekbezoeken en bezoeken van schrijvers.

OBS Pantarijn nieuw station voor Kinderzwerfboek

Het idee om een station te zijn voor Kinderzwerfboek kwam n.a.v. een gehouden enquĂȘte onder de leerlingen van groep 4 t/m 8 over lezen en de bibliotheek. Leerlingen van groep 8 kregen de opdracht om iets te verzinnen om het lezen nog meer te stimuleren. 8 van deze leerlingen zijn samen met een bibliotheekouder en de leesspecialist verantwoordelijk voor dit project. De leerlingen zijn alle groepen langs geweest om uit te leggen wat het idee achter het kinderzwerfboek is, namelijk: kinderboeken achter laten zodat zoveel mogelijk kinderen deze kunnen lezen. Kinderen mogen ze gratis meenemen om te lezen. Daarna laten ze het boek weer zwerven bijvoorbeeld in Kinderzwerfboek-stations, wachtruimtes, buurthuizen, etc. Het mooie is dat dit station voor iedereen is, dus de leerlingen van Pantarijn roepen u op om vooral een boek te komen halen, maar ook boeken te brengen, zodat andere deze weer kunnen lezen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven